Система «Custody Records» вже працює в Житомирській поліції (ВІДЕО)

Підозрюваного у крадіжці доставляють до районного відділення поліції вже за новою системою «Custody Records», яка запрацювала у режимі пілотного проєкту в Житомирському районному відділені поліції, усі дії, як затриманого, так і поліцейського, фіксуватимуть на камеру.

За новою системо відділення поліції має бути обладнане кімнатами, де проводитиметься інтерв’ю із затриманим, зустріч з адвокатом та рідними. У області ця система запрацювала вперше.

Під час презентації присутнім показали ролик, на якому відображені реальні події затримання у одному із міст країни. На ньому видно, що підозрюваний самостійно завдав собі тілесних ушкоджень і намагався в цьому звинуватити поліцейських. Але саме відео фіксація допомогла встановити правдивість тих подій.

Міський голова, який був присутній на відкритті оновленого відділення, поділився своїми враженнями про проєкт і зазначив, що завдяки цьому значною мірою зміняться стереотипи щодо роботи поліції.

Проєкт постійно удосконалюється, адже щодня в країні нові виклики та нові проблеми, говорить начальник управління дотримання прав людини НПУ.

Не зважаючи на війну проєкт поширюється всією країною і його головна мета – це захист прав і свобод людини.