Депутатка Житомирської міської ради Ірина Гладка прозвітувала про свою річну діяльність (ВІДЕО)

Її депутатська діяльність тісно пов’язана з волонтерською, адже ще в 2014 році Ірина Гладка, депутатка Житомирської міської ради від фракції «Слуга Народу», відчула всі тяжкості війни на собі і з Донецька переїхала до Житомира. Тут і розпочалося її нове життя, яке тісно пов’язане з війною.

«Як нам було складно кинути все, лишитися своїх домівок, лишитися бізнесу, втратити все. Тому що ми не мали тоді нічого: ні ложок, ні подушок, нічого, що можна було привезти. І я сьогодні розумію всіх тих людей, які приїжджають знову і бачу їх розпач і біль і смуток в очах і вони не знають, що їм далі робити і я згадую себе», — каже депутатка Житомирської міської ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Гладка.

Отож, з перших днів війни Ірина вирішила, що допомагатиме внутрішньо переміщеним особам і всі ресурси спрямувала на допомогу їм та військовим.

«Дуже швидко ми переключилися на волонтерську діяльність, власне я, вже зі своєю командою на місці допомагали військовим, яких забезпечували на блокпостах: це було і харчування, це був і одяг, це було і взуття, це була амуніція, також була гуманітарна допомога і все що вони потребували. Ми віддавали власне своє обладнання зі свого закладу, зі свого бізнесу ми віддавали, тому що ми намагалися докласти всіх зусиль, щоб утримати оборону міста», — розповідає депутатка Житомирської міської ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Гладка.

За весь період воєнного стану було витрачено понад 5 мільйонів гривень. Депутатка об’єднала навколо себе усіх небайдужих і разом їм вдалося привезти близько 100 тон гуманітарної допомоги, та 50 тон військової амуніції. Але головним завданням, яке поставила перед собою Ірина, це відвідувати тих, хто нищить ворога та тримає оборону.

«Коли пріоритети змінилися треба було їхати туди, треба було побачити їхні очі і ви знаєте, ми чітко бачили, що людям це потрібно В нас вже закуплено майже на 5 мільйонів вже закупили техніки, це від ноутбуків, дронів, мавів, приладів нічного бачення і це вже аутеле, приладів, які виявляють де знаходиться ворог і вони вже на предовій», — сказала депутатка Житомирської міської ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Гладка.

Своїм прикладом, як внутрішньо переміщена особа, Ірина довела, що почати все з початку можна у будь-якому куточку нашої країни. Кафе, яке відкрила Ірина стало не лише бізнесом, а й місцем реалізації благодійних проєктів.

«В цьому році завдяки громадській організації «Приморськ 24 на 7» годували тут переселенців, протягом трьох місяців ми нагодували гарячими обідами 6000 переселенців, ось нещодавно у нас завершився цей проєкт, ми вигравали тендер, щоб вони в нас харчувалися», — говорить депутатка Житомирської міської ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Гладка.

Окрім волонтерської та депутатської діяльності Ірина Гладких є лідеркою руху «Зе Жінки» у Житомирі. І в цьому напрямку є свої напрацювання.

«Ми з командою долучилися до проєкту «16 днів проти насильства, ми започаткували цю акцію в регіоні, провели її тут. Також вже з колежанками, депутатками в цьому напрямку напрацьовували і говорили в цьому напрямку та порушували цю проблему – куди звертатися і що робити», — зазначає депутатка Житомирської міської ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Гладка.

Війна змінила плани та пріоритети, які депутатка Житомирської міської ради визначила на початку року, але депутатські кошти витратила з виключно на допомогу людям, які цього потребували.

«Ці кошти були витрачені виключно на матеріальну допомогу для людей, які звернулися до мене. Я обирала пріоритетно, це були жінки переважно, діти, які онкохворі і хворі, які мають дітей з вадами здоров’я, от виключно на них і розділилося», — підкреслила депутатка Житомирської міської ради, фракція «Слуга Народу» Ірина Гладка.

Нещодавно депутатка у складі делегації Верховної Ради та Житомирської області відвідала з офіційним візитом Естонію, де у Таллінні взяла участь у Другому Форумі з відновлення Житомирщини. Під час зустрічі з мером Таллінна Михаїлом Кивартом було домовлено, що найближчим часом столиця Естонії подарує Житомиру 20 автобусів, а також очікується надходження великої партії генераторів від Асоціації місцевого самоврядування Естонії, а секретар міста Талін вже подарував 50 ноутбуків для, поки що, зруйнованого 25 ліцею. І на цьому допомога країни-партнера не закінчується, говорить Ірина Гладка.