За програмою USAID суб’єкти елеваторних потужностей Житомирщини можуть отримати підтримку субгрантами

За програмою USAID суб’єкти елеваторних потужностей Житомирщини можуть отримати підтримку субгрантами

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) запрошує подавати заявки на одержання субгранту для реалізації проекту «Підтримка ММСП зернового напрямку в збільшенні потужностей зберігання та сушки зерна». Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«На Житомирщині суб’єктів підприємницької діяльності зі зберігання сільськогосподарської продукції налічується 44, а разом вони можуть одночасно зберігати 1 402,8 тис. тонн зерна», – йдеться у повідомленні. 

Проєкт програми передбачає підтримку у розмірі 185 млн. грн, яку нададуть учасникам у вигляді десяти субгрантів. Термін реалізації проєкту в межах субгрантової угоди діятиме впродовж 2 років. 

Підтримка надаватиметься у вигляді співфінансування. Внесок заявника має бути не менше 50% у вигляді фінансування витрат діяльності у грошовій або натуральній формі, що надає заявник або інші донорські організації: міжнародні громадські організації, уряди іноземних держав, місцеві та міжнародні  організації, приватні організації та/або приватні особи та 50% – коштами субгранту. Максимальна сума одного субгранту не перевищуватиме 18,5 млн. гривень. 

Кошти субгрантів спрямують на: 

  • закупівлю обладнання для доробки, сушіння та зберігання зерна;
  • закупівлю лабораторного обладнання для визначення якісних показників зерна. 

Заявниками можуть бути суб’єкти підприємницької діяльності, які надають послуги з доробки та зберігання сільськогосподарської продукції, мають досвід господарської діяльності не менше 5 років і в наявності існуючі елеваторні, зерноочисні або сушильні потужності, а також відповідають наступним критеріям: 

  1. Річна сума активів не перевищує 15 млн. доларів США;
  2. Кількість працівників не більше 300 осіб;
  3. Річний оборот не перевищує 15 млн. доларів США. 

На що заявникам звернути увагу? Для участі у конкурсному відборі заявники можуть подавати тільки одну заявку від однієї організації. 

Заявки необхідно подавати українською мовою обсягом не більше 20 сторінок (без врахування додатків) в електронному вигляді разом із додатками (не більше 5 МБ), сумісні з програмами MS Word,  MS Excel, придатним для читання форматом або форматом Adobe Portable Document (PDF) у середовищі Microsoft XP. 

Сторінки, які потребують оригінальних власноручних підписів, мають бути відскановані та надіслані у форматі  PDF, як вкладення до електронного листа. Архівовані файли  прийматись не будуть. 

Заявки (технічну пропозицію, бюджет і супровідні документи) слід подавати в електронному форматі на адресу: agro.subawards@chemonics.com з посиланням на PПЗ-05. 

Заявки першого етапу повинні бути подані не пізніше 18:00 за Київським часом 25 січня 2023 року. Проєкт АГРО продовжуватиме приймати заявки до 18:00 за Київським часом 12.06.23 або до моменту вичерпання коштів та розглядатиме їх в порядку надходження. 

Заявки, надіслані пізніше встановленого часу, або такі, що не відповідають  вимогам, розглядатися не будуть. 

Окрім форм заявки та бюджету, заявники повинні надати: 

  1. Форму самооцінювання;
  2. Копію чинних реєстраційних документів;
  3. Копію чинного статуту або статутних норм заявника;
  4. Копію перевіреної фінансової звітності за останній доступний фінансовий рік.
  5. Резюме ключового персоналу, а також профільних експертів та спеціалістів. 

У разі виникнення запитань щодо річного програмного запиту (РПЗ-05) звертатись до менеджера відділу грантів і контрактів Ігоря Лазаренка на електронну адресу: ilazarenko@chemonics.com  не пізніше 18:00 17 січня 2023 року. Проєкт АГРО надасть відповіді на всі отримані запитання не пізніше 20 січня 2023 року.