В Бердичеві відзначили День визволення міста від німецьких загарбників (ФОТО)

В Бердичеві відзначили День визволення міста від німецьких загарбників (ФОТО)

Щороку у Бердичеві 5 січня відзначається День визволення міста від німецьких загарбників. Друга світова війна стала найстрашнішою та найкривавішою в історії людства, забравши мільйони людських життів. Бердичеву довелося пережити всі жахіття окупації, які вилилися у масові розстріли мирних жителів, коли жертвами безжальних катів стало практично все єврейське населення міста, включаючи літніх людей, жінок та навіть дітей. Про це повідомляє Бердичівська районна військова адміністрація.

Страшні події минулого не мають права на забуття, саме тому українці відзначають День пам’яті та примирення під символічним гаслом «Ніколи знову». 5 січня представники влади Бердичівської територіальної громади на чолі з міським головою, голова Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк та голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов спільно з ветеранськими організаціями поклали квіти до підніжжя Меморіалу «Слава героям!» в пам'ять про усіх патріотів, які загинули за волю та незалежність України. На жаль, ця боротьба продовжується і досі.

«Російсько-українська війна показала людству, хто насправді є нацією героїв. Коли наші вороги, як і сімдесят років тому, ставлять загрожувальні загони щоб стріляти у спини своїм же співвітчизникам, ми цінуємо життя кожного солдата. Вони хаотично кидають у бій сотні бійців, намагаючись задавити нас числом і не звертаючи увагу на втрати, готові покласти всіх, аби лише вислужитися перед вищим командуванням та начепити чергову медальки. А наші командири разом з хлопцями йдуть у бій, жертвуючи собою заради того, щоб вивести з-під вогню підлеглих. Тому перемога у другій світовій війні – це, в першу чергу, наша перемога, перемога українського народу. І ми ні в якому разі не маємо забувати подвиг мільйонів українців, які віддали тоді життя за свою державу», – зазначила Людмила Димидюк, наголосивши, що імена героїв минулого поповнилися нашими сучасниками, які просто зараз гинуть на полі бою за Україну.