Волонтери з Німеччини відвідали Житомирщину та залишили подарунки (ВІДЕО)

Його вірш не схожий на новорічний, він про сьогоднішні реалії: війну та бажану перемогу.

У своєму вірші Дмитрик мріє про гарних сусідів для своєї країни. Сьогодні саме такі гості завітали до дитячого будинку для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків. І хоч вони не близькі сусіди, зате вони щирі волонтери та надійні партнери з Німеччини, які допомагають Житомирщині вже не вперше.

«Коли почалася війна, одразу ж ми написали оголошення в газету та на радіо і в ту ж мить виявилось багато бажаючих допомогти і допомагали Україні», — говорить волонтерка Анжела Крук.

«Я не боюсь, тому що ми їдемо до друзів, не до ворогів. Там де наша допомога потрібна ми її робимо», — каже волонтер Штефан.

Анжела житомирянка, яка вже багато років проживає за кордоном, там і розпочала свою волонтерську діяльність, яка переросла у партнерство з благодійним фондом депутата обласної ради Олександра Рабіновича «Нас об’єднує Житомир».

«До нас приїхало чотири машини з Німеччини, які привезли гуманітарний вантаж для дитячих будинків, для обласної дитячої лікарні, для міської лікарні і для військовослужбовців», — розповідає депутат Житомирської обласної ради Олександр Рабінович.

Не лише дорослі, а й діти розуміють що таке війна, тому волонтери завітали з особливою місією, вони привезли подарунки від дітей Німеччини, які започаткували різдвяну акцію на підтримку українських діток. Кожен подаруночок – це сюрприз, бо оформлений з любов’ю та вітальною листівкою.

«Ми щиро вдячні всім діткам Німеччини за ті гарні подарунки, які вони передали нашим діткам. Кожен подарунок зроблений з любов’ю і ми це відчули, відчули наші дітки», — сказала методист будинку дитини Наталія Талько.

Діти віддячили волонтерам піснями та віршами, від яких не могли стримати сліз навіть чоловіки.

«Це дуже емоційні моменти, майже всі з нас заплакали, особливо, коли співали пісню про Україну. Але дуже приємно бачити, що діти знаходяться в гарних умовах та під хорошою опікою. І було приємно, що такими маленькими подарунками, ми викликали великі емоції у дітей», — розповідає волонтер Юрг.

Завітали волонтери і до дітей, які на даний час перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації «Сонячний дім». На таку увагу не очікували, кажуть у центрі.

«Гості із за кордону у нас бувають край рідко, власне ми отримуємо подарунки від наших закладів, яким ми підпорядковуємось, а власне з міжнародних організацій дуже рідко, тому ми дуже задоволені, дуже вражені», — сказала в.о. директора центру «Сонячний дім» Інна Піонтківська.

Не забули волонтери і про вразливу категорію людей. Теплі пледи, одіяла, засоби гігієни та інше передали пенсіонерам, які перебувають в Житомирському геріатричному пансіонаті. І така допомога дуже важлива, каже директор.

Один із волонтерів також працює у медичній сфері, але вже у Німеччині, тому йому було цікаво побачити на власні очі як живуть літні люди. Порівнювати складно, говорить волонтер, але був вражений тим, що заклад має концертну залу.

«Будинок для літніх людей відрізняється від наших, у нас немає таких великих приміщень, все значно менше і приватне, але умови дещо інші. Але мене вразила відкритість людей, з деякими мені вдалося навіть поспілкуватися і я був вражений, що тут є власний театр», — говорить волонтер Том.

На допомогу чекали і у міській лікарні. І хоч наразі усім забезпечені, але людям, які допомагають завжди раді, адже пацієнтів не меншає говорить директор медзакладу.

Радіє, відкриваючи коробку із довгоочікуваними препаратами, і директор Житомирської обласної дитячої лікарні, каже, цього необхідного матеріалу вистачить на цілий рік.

Не забувають і про тих, хто захищає нашу країну. Неодноразово бізнесмени з Баварії, на чолі з Єгором Ярошинським передавали нашим житомирським військовим, в тому числі 95 бригаді, електрогенератори та павербанки. Сьогоднішня чергова волонтерська допомога також спрямована і на військових.

Візит волонтерів з Німеччини став справжнім новорічним подарунком. Для декого це перший візит в Україну, але далеко не останній, обіцяють волонтери.