У Житомирі розпочинають створення нової освітньої концепції для зруйнованого ліцею №25

У Житомирі розпочинають створення нової освітньої концепції для зруйнованого ліцею №25

12 січня у Житомирі стартує проєкт з розробки концепції, стратегії та курикулуму ліцею №25 у Житомирі, який було зруйновано російською ракетою у березні 2022 року. Проєкт на запит Житомирської міської ради втілюватимуть міжнародний благодійний фонд savED, Мала академія наук України за підтримки Finn Church Aid. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«12 січня меморандум про старт проєкту підпишуть міський голова Житомира Сергій Сухомлин, директорка фонду savED Оленка Северенчук і директор Малої академії наук України Оксен Лісовий.

Підписання меморандуму відбудеться об 11:00 біля центрального входу до будівлі ліцею №25 (вулиця Мала Бердичівська, 18).

О 12:30 у конференц-залі готелю Reikartz (Замковий Майдан, 5/8, 1 поверх) з нагоди старту проєкту відбудеться панельна дискусія «Чому, відбудовуючи школи, необхідно відновлювати не лише стіни?». Учасники дискусії поділяться з освітянською  спільнотою та жителями Житомира думками про важливість формування концепцій та стратегій шкіл, розробки актуальних навчальних програм, залучення кращого міжнародного та українського досвідів для відновлення зруйнованих і пошкоджених закладів освіти», – йдеться у повідомленні.

У дискусії візьмуть участь:

  • Сергій Сухомлин, міський голова Житомира;
  • Анна Новосад, співзасновниця благодійного фонду savED, міністерка освіти і науки України 2019-2020;
  • Оксен Лісовий, директор Малої академії наук України;
  • Патриція Марущак, директорка Finn Church Aid в Україні;
  • Валентин Арендарчук, директор департаменту освіти Житомирської міської ради;
  • Катерина Молодецька, професорка Поліського національного університету, керівниця лабораторії «Інжинірингова школа Noosphere»;
  • Анна Пилипчук, учениця ліцею №25, м. Житомир.
  • Дискусію модеруватиме Оленка Северенчук, директорка благодійного фонду savED, керівниця комунікаційного офісу Малої академії наук України.

Зареєструватись для участі у дискусії можна за покликанням ТУТ до 18:00 11 січня. Організатори  запрошують освітянську та батьківську спільноти й учнів ліцею ліцею №25 та інших закладів освіти Житомира, представників органів влади, бізнесу та всіх, кому цікава тема розвитку освіти й відновлення пошкоджених і зруйнованих під час війни шкіл.