ГО «Все робимо самі» відзначила 20-річний ювілей (ФОТО)

ГО «Все робимо самі» відзначила 20-річний ювілей (ФОТО)

9 січня 20 років від дня створення відзначила Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі».  Участь у святковому заході взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, представники профільних структурних підрозділів облвійськадміністрації, громадських організацій та волонтери. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Так, Віталій Бунечко відзначив представників ГО «Все робимо самі» Подяками Житомирської ОВА, а також висловив щиру подяку за волонтерську та гуманітарну допомогу, яку організаціє надає жителям Житомирщини.

«Подібний приклад роботи громадської організації надихає суспільство, демонструє, що попри усі негаразди і проблеми, любов та щира підтримка є тією силою, яка здатна перемогти будь-що. Така підтримка дає можливість дітям не просто соціалізуватися у суспільстві, а відчути себе справді потрібними, реалізувати себе у житті», — зазначив Віталій Бунечко.

Довідково. Громадська організація «Все робимо самі» була створена підлітками з багатодітних сімей у 2003 році з метою проведення соціальної та культурної розвиваючої роботи з дітьми віком від 6 до 18 років. Головою організації став Богдан Купчинський. 

Спочатку організація проводила акції просто неба, а вже пізніше розпочались акції екологічного напрямку, акції по збору коштів на операції чи лікування, соціального та святкового спрямування. 

Також при організації були створені художні секції (вокал, хореографія, поетична, інструментальна, волонтерська), керівниками яких є діти, які навчають творчості інших дітей. 

Під опікою організації «Все робимо самі» перебуває 230 родин різних категорій.  З червня 2022 року організація обслуговує близько 700 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб. 

За 2022 рік Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі» отримала допомогу більш ніж 15 млн грн. Завдяки залученим коштам, допомогу у вигляді продуктів харчування, одягу, засобів гігієни, психологічної допомоги отримали майже 18 тис. осіб з числа військових формувань, багатодітних та малозабезпечених родин. 

Також за сприяння громадської організації “Все робимо самі” діти пільгових категорій оздоровлювалися в Карпатах. 

У 2022 році Житомирською міською дитячою громадською організації “Все робимо самі” реалізовано 3 масштабних проєкти: 

  • за підтримки Євросоюзу “Реалізація соціальної роботи”; 
  • будівництво ділянки дитячого інклюзивного центру “Дім радості”; 
  • створення психологічної кімнати для психологічного розвантаження дітей та внутрішньо переміщених осіб.