Церковний хор Епіфанія завітав до поранених військових у Житомирі (ВІДЕО)

Період різдвяно-новорічних свят – час див та сімейного затишку. Та цьогоріч у наш дім прийшла біда, що розлучила цілі родини. Наші захисники зустрічали Новий рік та Різдво в окопах і наметах, під обстрілами і в небезпеці. Та головне – зі святом у серці. Такого настрою військовим додає й церковний хор Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

«Ще в грудні почали. Були в Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Донецькій областях. Мали можливість відвідати військових і на позиціях, і у госпіталях. Єдине, що радує, — усі світлі, мають світле бачення майбутнього та дух до Перемоги», — каже священник ПЦУ Іван Грищук.

За запрошенням Народного депутата України Арсенія Пушкаренка церковний хор завітав і до військових, які проходять лікування після отриманих поранень у Житомирі, заспівавши для них колядки та подарувавши частинку свята.

Сам же Арсеній Пушкаренко каже, таким чином хотіли не лише привітати військових зі святами, але й віддячити їм за самовідданий захист нашої країни.

«В ці святкові дні важливо все ж таки пам’ятати, що наші оселі оберігають конкретні люди, конкретні українці, щодня ризикують своїм життям, здоров’ям. Тут в лікарні ми бачимо результат цієї війни, ту реальність, в якій ми живемо. І те, що когось розділяють сотні чи тисячі кілометрів від цього жахіття – це не означає, що ми не повинні про це думати і пам’ятати. Всі ми українці, всі живемо в одній країні, тому важливо пам’ятати, важливо підтримувати», — говорить Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Для тих, хто може самостійно пересуватися, свято влаштували в актовій залі. Та не забули й про тих хлопців, які тимчасово прикуті до ліжка, і завітали до них в палати. Лікарі кажуть, військові поступають доволі часто і з різними пораненнями, однак така зустріч неодмінно покращить їхній стан.

«Безумовно, фізичні травми поєднуються із душевними. І сьогоднішній приїзд святих отців, дякуючи нашим шановним гостям, безумовно, покращив їх настрій. А як покращився настрій, то покращилося здоров’я та виздоровлення», — сказав керівник медичного закладу Богдан Леськів.

Окрім того, військовим подарували теплі пледи. За словами священників, в першу чергу прагнули підняти настрій та нагадати, що наших Героїв пам’ятають та шанують. І завдяки їм після трьох новорічних свят Україну чекає четверте – головне.