На Житомирщині триває проєкт «Важливий кожен»: допомогу отримали Радомишльська та Станишівська громади (ВІДЕО)

Майже місяць триває регіональна ініціатива «Важливий кожен» благодійних фондів BGV Геннадія Буткевича та «Чисті Серцем». Продуктові набори вже отримали тисячі самотніх мешканців старше 70 років. Нещодавно подарунки дісталися і жителів Радомишльської громади.

«В нас велика громада, в нас загальна кількість населення складає 25 тисяч осіб. Серед них є одинокі літні люди за 70 років, які дуже потребують нашої підтримки і допомоги. Коли фонд запропонував таку допомогу, ми з радістю відгукнулися і на сьогодні роздаємо 159 продуктових наборів», — каже заступниця Радомишльського міського голови Світлана Ковальчук.

У громаді зізнаються: від заповнення всіх заявок та збору документів до отримання наборів пройшли лічені дні. Фонд надавав неабияку підтримку та допомогу впродовж усього процесу. Свій пакунок забрала і пані Надія. До речі, жінка й сама допомагає тим, хто цього потребує: з початку широкомасштабної війни загалом прийняла у себе сімох людей, які втікали від бойових дій.

«Що дали, то дякую. Я б хотіла тільки знаєте чого? Щоб закінчилася проклята війна, щоб спокійно діти приїжджали до хати. Тоді б усім людям було б легше», — говорить пенсіонерка Надія.

Того ж дня отримали свої продуктові набори і мешканці Станишівської громади. В очікуванні справжнього свята старше покоління ділиться сподіваннями, адже до них таку увагу приділяють рідко.

«Зараз пенсіонерам важко у такий період, а як можуть дати, то дякуємо. Хоч краплинка, а на душі якось легше, бо це сидиш вдома та й… А це побачили людей, люди нас», — кажуть пенсіонерки Неоніла та Валентина.

І додають, за таких обставин бодай трошки відчули новорічну атмосферу.

«Гарно співають, якось відчуваєш, що Новий рік і Різдво. Хоч і снігу немає, а на душі веселіше. Ще й таких молодичок побачив», — зазначає пенсіонер Павло.

У громаді з 17 тисяч населення понад 700 осіб старше 70 років. З них близько 200 самотні та потребують допомоги. Тож оминути проєкт «Важливий кожен» не могли, зізнається голова, адже для них дійсно важливий кожен мешканець.

«Майже повноцінний рік триває війна, агресія з боку рф, тому така підтримка є. Ми відчули, що люди швиденько організувалися і фактично за 2 дні ми зібрали всі заявки. Всі з задоволенням хочуть отримати і відчути певну підтримку, за що я вдячний Народному депутату і благодійним фондам за ось таку підтримку і плече допомоги для наших людей», — розповідає голова Станишівської громади Юрій Матвійчук.

Продуктові набори пенсіонерам благодійники вручали особисто. Павло також отримав та з задоволенням несе додому, аби роздивитися вміст разом зі своєю, як каже, бабусею. І вірить, вона вже точно знайде кожному продукту призначення.

«Спасибі велике, хай Бог дає здоров’я усім, хто організував такий захід. Відпочили морально. Для нас, чоловіків і жінок вже старшого покоління. Мені вже 9-й десяток. А сьогодні отримали дуже велике задоволення. І ми дочекаємося ще більшої радості», — дякує пенсіонер Павло.

Розвезти продуктові набори усім громадам благодійники планують до завершення усіх новорічно-різдвяних свят, аби кожен зміг приготувати святкову вечерю. Адже вміст пакунків досить поживний.

«Всього в нашій благодійній акції бере участь 56 громад Житомирської області. Це в першу чергу ті громади, де голови проявили свою активну роботу, які до нас звернулися. Я вважаю, що в нас вийшов дуже змістовний продуктовий набір, який складається з 11 найменувань. Туди входить рис, макарони, олія, сіль, чай, консерви», — каже представниця Благодійного фонду BGV Геннадія Буткевича Поліна Алдошина.

Наразі благодійники вже побували в більш ніж половині громад-учасників. Ініціатор акції «Важливий кожен», Народний депутат Арсеній Пушкаренко, наголошує: прагнуть приїжджати в кожну громаду особисто, аби безпосередньо працювати з людьми на місцях і таким чином проявити свою повагу до старшого покоління.

«Радий, що в ці різдвяно-новорічні дні вдається зустрічатися в громадах. Зустрічатися з людьми старшого віку, людьми, які будували цю державу, свої кращі роки, здоров’я та знання поклали, аби побудувати Україну, виростити наступне покоління, яким сьогодні захоплюються у всьому світі. Звичайно, що без шанування них не може бути будь-якої країни та нації», — говорить Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

В рамках першого етапу проєкту планують роздати 20 тисяч продуктових наборів. Спілкуючись із людьми в громадах та розуміючи потребу, благодійники кажуть: продовження акції «Важливий кожен» буде і попередньо планують реалізувати другий етап до Великодня.