У Житомирі підписали меморандум про створення нової освітньої стратегії зруйнованого росіянами ліцею № 25 (ФОТО)

У Житомирі підписали меморандум про створення нової освітньої стратегії зруйнованого росіянами ліцею № 25 (ФОТО)

Відсьогодні та упродовж наступних 9 місяців науковці, освітяни та експерти працюватимуть над створенням нової освітньої концепції для ліцею. Проєкт разом із Житомирською міською радою втілюють міжнародний благодійний фонд savED разом з Малою академією наук України за підтримки Finn Church Aid. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Створити ліцей — принципово важливе завдання для Житомира. Направляючи свою ракету в саме серце міста, росіяни прагнули зруйнувати нашу освіту і дух. Ми ставимо собі за мету створити взірцевий заклад освіти, який стане освітнім магнітом міста та прикладом для інших шкіл, що постраждали від наслідків війни», — зазначив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Напрацювання експертної групи будуть корисними для освітян всієї України.

«Це, насправді, перший кейс в Україні, перший приклад того, як ми можемо разом відновлювати школи. Відновлювати не просто будівлі, а підхід до того, як освіта може здійснюватись», — сказала Анна Новосад, співзасновниця благодійного фонду savED, міністерка освіти і науки України 2019-2020.

В межах проєкту також будуть розроблені освітні програми за ключовими напрямами роботи ліцею та напрацьовані бізнес-процеси для закладу. Під обрану стратегію та концепцію буде розроблено також і візуальний стиль та брендбук школи.

«Ми розпочинаємо проєкт із підписання меморандуму і засадничої дискусії про важливість створення принципово нових концепцій нових відбудованих шкіл. Це насамперед про те, якою має бути школа після нашої перемоги, які цінності ми маємо плекати в її стінах, як мають змінитися підходи до змісту, чого ми маємо навчати наших дітей», – каже директорка благодійного фонду savED Оленка Северенчук.