Про свою діяльність у 2022-му році прозвітували депутати фракції «Слуга Народу» у Бердичеві (ВІДЕО)

Фракція «Слуги Народу» у Бердичеві складається із 6 депутатів, й жоден із першого дня війни не покинув своє місце, а навпаки – активніше взялися до роботи.

«Абсолютно кожен депутат із фракції «Слуга Народу» в Бердичівській міській раді включався на усіх фронтах, на яких це було можливо», — каже голова фракції «Слуга Народу» в Бердичівській міській раді Анна Левандовська.

Так, уже пообіді 24 лютого у громаді організували забір крові, а за день у Бердичеві створили і гуманітарний штаб.

«Коли я кажу ми, це не лише депутати не лише нашої фракції, але це й люди, які нас підтримують, в нас є команда, наші однодумці. Організували уже 25 лютого плетіння сіток, плели бердичівляни. А з 26 лютого ми вже відкрили в Бердичеві, в Бердичівському районі, гуманітарний штаб Бердичівщини», — говорить голова фракції «Слуга Народу» в Бердичівській міській раді Анна Левандовська.

Спершу Бердичівській гуманітарний штаб спрямував сили на допомогу територіальній обороні міста, розповідає голова фракції, тоді усе необхідне зносили і жителі громади. Згодом волонтери штабу взяли на себе й обов’язок опікуватися переселенцями. А заручившись допомогою народних і обласних депутатів та благодійників штаб не припиняє активну роботу і до сьогодні.

«По цей день ми їздимо на деокуповані території, допомагаємо там населенню. Ми їздимо до військових в зону бойових дій. Перша наша поїздка це була Бородянка, Буча. Потім ми почали їздити на Схід. До військових ми їздимо в Донецьку область. До населення ми їздили в Ізюм, в Куп’янськ, також нещодавно їздили на Херсонщину», — сказала голова фракції «Слуга Народу» в Бердичівській міській раді Анна Левандовська.

З початку війни, кажуть депутати, на потреби лише військових виділили понад 40 мільйонів гривень. Утім байдужими не лишалися і містяни, тож кошти збирали усією громадою, організовуючи благодійні заходи та змагання.

«Долучаються туди не тільки професійні команди, дуже приємно спостерігати за тим, що активізувалися команди ДСНС, виправних колоній, наші коледжі, спортивний ліцей. Тобто доєднуються усі бажаючі, аби дійсно була можливість спільно збирати кошти нашим Збройним Силам України», — сказав секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Коли ситуація трохи стабілізувалася депутати повернули і зустрічі із місцевими, розповідає Олег Пасічник.

«Щомісячно у нас ведеться прийом в депутатській кімнаті. Кожен депутат веде журнал обліку і по можливості вирішують питання, які перед ними ставлять мешканці громади», — повідомив депутат фракції «Слуга Народу» в Бердичівській міській раді Олег Пасічник.

Зокрема нещодавно у місті прийняли рішення компенсувати частину коштів за придбані генератори ОСББ, розглянули і земельні питання, які давно були наболілими у громаді.

«Оскільки я безпосередньо є головою земельної комісії, то питання більше стосувалися оформлення права власності на землю, а так як ми знаємо, що тривалий час був накладений мораторій на приватизацію землі, то люди зверталися з цим питанням і цікавилися, коли процес буде запущений. На щастя, на кінець року були внесені зміни в законодавство, і сьогодні під час сесії міської ради ми після тривалої перерви продовжили надавати можливість приватизувати землю під власними будинками», — розповідає депутат фракції «Слуга Народу» в Бердичівській міській раді Олег Пасічник.

У фракції кажуть, нині акцентують увагу на підтримці комунальних підприємств та їх модернізації й зазначають: планів на 2022-й рік, як і всі, мали багато. Їх втілять, коли закінчиться війна.