Три громади Бердичівського району долучилися до благодійної акції, яка спрямована на підтримку літніх людей (ВІДЕО)

Для самотніх літніх людей Житомирщини свята продовжуються. Благодійні фонди BGV Геннадія Буткевича та «Чисті серцем» своєю увагою наділили мешканців вразливої категорії Бердичівської, Гришковецької та Ружинської громад. Продуктові набори та святковий концерт стали справжнім новорічним дивом, якого так бракує сьогодні.

«І сьогодні нам зробили таке свято, дуже гарне свято, оркестр грає, наче десь ми в Києві. Дякую Бердичеву, Житомиру дякую, за те, що людям подарунки і кава, і чай, і оркестр, і концерт, і за все велике спасибі. Зараз такий час, дуже тяжко – війна, все солдатам, вся допомога їм, але не забувають і нас, за це велика подяка», — каже пенсіонерка Тетяна Щенявська.

Бердичівський міський голова каже, як тільки дізналися про акцію, одразу відреагували, адже громада велика, потрібно було кожному приділити увагу. І сьогодні Бердичів отримав понад 2000 продуктових наборів.

«Я дуже вдячний всім, хто був до цього причетний: Арсенію Пушкаренко, благодійним фондам, які допомагали, за цей перший крок, який ми зробили. Ми раді бачити їх, ми зробимо все необхідне», — говорить міський голова Бердичева Сергій Орлюк.

Голова союзу інвалідів Бердичева каже, що така увага та допомога викликала у багатьох сльози радості. Навіть ті, хто давно не виходив з дому, прийшли на свято.

«Це дуже важливо для інвалідів, для людей похилого віку, тому що пенсії невеликі, багато грошей іде на лікування, на ліки, тому це дуже цільова допомога, дуже гарна підтримка», — сказала голова правління Бердичівського союзу інвалідів Галина Святко.

Жителі Гришковецької громади також отримали радість від святкового концерту та близько 500 пакунків з продуктовими наборами.

«Я хочу подякувати благодійним фондам BGV та «Чисті серцем» за їхню ініціативу, за їхню допомогу, таку важливу допомогу у складний період для кожного з нас. Я дякую депутатам Арсенію Пушкаренку та Поліні Віталіївні за те, що така ідея виникла, за те, що вони її реалізували на теренах Житомирської області», — подякувала голова Гришковецької громади Ірена Лісова.

Вдячне за таку увагу і подружжя, яке прийшло на зустріч. Кажуть, через війну давно не спілкувалися з односельчанами, а зустріч, яку організувала громада з благодійними фондами – це справжні ліки для душі.  

«Ми вражені і дуже вдячні, фонду вдячні, нашій голові селищної ради, вдячні всім, хто організував це все. Це все дуже вчасно і дуже все впливово», — каже пенсіонер Анатолій.

Ружинська громада також досить велика. Окрім місцевих долучилися і ті, хто шукав прихистку через війну. У селищній раді кажуть, що починаючи з 24 лютого вся увага приділялася військовим та внутрішньо переміщеним особам, а сьогодні благодійники розірвали ці шаблони, за що вони дуже вдячні.

«Наша громада прийняла до 9000 внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих було 6.5 тисяч і більше. Впродовж всього часу воєнного стану, завжди надавалася допомога для ВПО, ніхто за цей час не звертав увагу на жителів громади, які дійсно проживають на нашій території. В цьому випадку хочемо подякувати благодійному фонду BGV Геннадія Буткевича та Чисті серцем за те, що вони звернули увагу на жителів громади», — говорить керуюча справами Ружинської селищної ради Леся Котвіцька.

Самі ж жителі щиро вдячні за подарунки та свято.

«Дякуємо всім, хто попіклувався про нас стареньких, дай Боже їм здоров’я і нашому Президентові надішліть повідомлення, що ми дякуємо і дякуємо. Слава Україні і чекаємо перемогу», — сказала пенсіонерка Ольга.

Представниця фонду BGV Геннадія Буткевича Поліна Алдошина, яка також відвідує усі громади каже, щоб проєкт мав своє продовження потрібна не лише співпраця з громадами, а й пошук нових партнерів та благодійників, які готові дарувати радість літнім людям.

«Ми на своєму сайті ініціювали розроблення благодійної платформи, для того, щоб підприємці області або інші благодійники також долучалися до цього проєкту, для того, щоб ми мали можливість продовжувати його і на другу хвилю, і на третю. Тому можна зайти на наш сайт, там також ви можете зробити благодійний внесок просто від особи, від себе. Також є окремий лінк для представників бізнесу, щоб вони дізналися, як можна до цього проєкту долучитися», — каже представниця фонду BGV Геннадія Буткевича Поліна Алдошина.

Благодійники обіцяють, це не остання акція, тому запрошують долучатися усіх небайдужих.