Якою буде вступна кампанія в 2023 році? (ВІДЕО)

Другий рік поспіль абітурієнти вступатимуть до вишів за іншою системою. У Міністерстві освіти і науки України розглядали два варіанти вступної кампанії: ЗНО або оновлений національний мультипредметний тест. Через продовження воєнного стану, цьогоріч випускники складатимуть саме останній.

Вперше, цьогоріч, у Житомирі до здачі тестів доєднаються учні двох наукових ліцеїв: при Житомирській політехніці та при Державному університеті Івана Франка. Загалом до складання тестів готуватиметься 1618 учнів. Процедура майже не змінена, говорять у департаменті освіти.

Тестування проводитиметься протягом одного дня та триватиме 180 хвилин.

Результати тестів абітурієнти отримають одразу, після його завершення.

Реєстрація розпочнеться у квітні, уточнення відбудуться у травні, де кожен випускник зазначить місце проведення тестування. Варто зазначити, що всі дії стосовно реєстрації здійснюються на сайті українського центру оцінювання якості освіти.

Минулоріч українські діти мали можливість складати тести і за кордоном. 23 країни забезпечили роботу пунктів тестування, цьогоріч, освітяни сподіваються процедуру не змінюватимуть.

За останні два роки навчальний процес змінився: епідемія коронавірусу, війна – ці події суттєво вплинули на якість освіти, тому мультипредметний тест відрізняється від зовнішнього незалежного оцінювання, говорять у департаменті освіти.