На Житомирщині відновлюють міст через річку Тростяниця на трасі М-21

На Житомирщині відновлюють міст через річку Тростяниця на трасі М-21

Фахівці САД відновлюють повноцінне сполучення основною магістраллю області. Тривають роботи з капітального ремонту мосту, що був зруйнований внаслідок бойових дій у Житомирській області. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Житомирській області.

«Практично провністю штучну споруду через річку Тростяниця на трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський було розібрано, адже пошкодження не дозволяли продовжувати ремонтні роботи.

Наразі вже завершено роботи з влаштування паль та триває бетонування верхньої частини фундаментів, що розподілятиме навантаження на основу», – йдеться у повідомленні.

Автомобільна дорога М-21 для Житомирщини є однією з основних міжнародних транспортних артерій у відношенні логістики та гуманітарних вантажів.

Під час активних бойових дій в області підрив мосту зупинив техніку російських загарбників. Одразу після деокупації північних районів краю  – були розпочаті роботи з влаштування тимчасової  переправи, аби відновити сполучення.

Об'їзд функціонуватиме, поки не буде зведено новий міст.

На автомобільних дорогах державного значення області внаслідок військової агресії російської федерації було зруйновано 5 штучних споруд:

  • Міст через річку Дубовець на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп,
  • Міст через річку Ірша на автомобільній дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин,
  • Міст через річку Тростяниця на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський,
  • Міст через річку Грезля на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-02 Київ – Іванків – Овруч,
  • Міст через річку Медведка на автомобільній дорозі загального користування державного значення Р-02 Київ – Іванків – Овруч.

Наразі на 4-х з них було влаштовано тимчасові переправи, які забезпечують рух легкового та важковагового транспорту. На автошляху М-07 вже відкрито рух відновленим мостом.