Екологи зафіксували факт забруднення річки Крошенка з міським полігоном твердих побутових відходів

Екологи зафіксували факт забруднення річки Крошенка з міським полігоном твердих побутових відходів

Фахівцями Державна екологічна інспекція Поліського округу підтверджено факт забруднення річки Крошенки у районі Житомирського міського полігону ТПВ. 10 січня поточного року на «гарячу лінію» Інспекції надійшло повідомлення про те, що з Житомирського міського полігону твердих побутових відходів стікає фільтрат, що призводить до забруднення водного об’єкту. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища виїхали на місце ймовірного правопорушення та у результаті огляду з’ясували, що в безіменному струмку, який знаходиться поряд з полігоном, наявна вода темного кольору, яка згодом  потрапляє у річку Крошенку.

Фахівці Інспекції здійснили відбір води у струмку для проведення лабораторного дослідження», – йдеться у повідомленні.

За результатами дослідження, проведеного спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю, виявлено значні перевищення низки показників складу і властивостей води, про що складено відповідні протоколи.

Матеріали перевірки будуть надіслані до правоохоронних органів для долучення до кримінального провадження, відкритого правоохоронними органами за фактом порушення природоохоронного законодавства (ст.242 ККУ).