Депутат Житомирської обласної ради Ігор Лукашенко відзвітував про свою роботу за рік (ВІДЕО)

Попри чутки та новини про повномасштабний наступ росії Ігор Лукашенко до останнього не хотів вірити. Навіть прокинувшись 24-го лютого від звуків вибухів та численних телефонних повідомлень, сподівався на помилку. Та часу на емоції, говорить, не було, будучи керівником «Чуднівської лікарні», відразу розпочав оборону на своєму фронті.

«Зібрав колектив. Вдихнули-видихнули, розставили всі пріоритети, хто де працює. Почали формувати команди для сортування поранених, розгорнули резервні приймальні відділення», — говорить депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ігор Лукашенко.

«Якщо не в ЗСУ, то для ЗСУ» — саме за таким принципом вирішили працювати. І вже того ж дня розпочали допомагати військовим усіма силами.

«Ввечері 24-го числа ми готували перші харчі для нашої територіальної оборони. Майже 2 місяці люди зносили харчі, працював увесь заклад. Ми 2 місяці годували нашу територіальну оборону», — сказав депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ігор Лукашенко.

Для мобілізованих та добровольців Ігор Лукашенко разом із колегами проводили курси надання першої медичної допомоги. З перших днів почала надходити гуманітарна допомога з таких країн, як Чехія, Німеччина, Польща. Саме останніх депутат виділяє найбільше.

«Через 3 доби з Ольштина, таке місто, до нас прийшов перший конвой, перший вантаж з медикаментами, з теплими речами. Оскільки до нас ще не поступали пораненні, ми все сформували і 99% передали відразу на передову. Передали під Київ, передали на Дніпропетровщину. Контактували з нашими земляками, які воювали, створювали такі конвої з продуктами, теплими речами і передавали туди», — розповідає депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ігор Лукашенко.

Та вже скоро почали поступати поранені захисники. Ігор Лукашенко зізнається, більшість випадків для них були зовсім новими.

«Ми не є закладом першої лінії, свіжі поранення до нас не поступають, але осколкові поранення, їхні наслідки, наслідки поранення живота, наслідки струсу мозку у нас є, ми надаємо медичну допомогу», — каже депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ігор Лукашенко.

Зіткнувшись із такими пораненнями колектив почав переймати досвід закордонних колег та самостійно навчатися новому. Ігор Лукашенко згадує, спільна біда згуртувала народ і усі стали однією великою родиною, із бажанням допомогти приходили навіть просто мешканці громади.

«Інколи аж за серце бере, коли звичайні жіночки приходили. «У вас багато тут лежить, нам нічого платити не треба, ми хочемо просто допомогти харчувати, хочемо просто допомогти прибирати за цими хлопцями», — зазначає депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ігор Лукашенко.

Прихистку у Чуднівській громаді шукали і сотні переселенців з Київщини, Харківщини. Пункт допомоги розгорнули також на базі лікарні.

«Допомагали підгузками, допомагали медикаментами, допомагали теплими речами», — говорить депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ігор Лукашенко.

Чимало разів за допомогою звертались люди до Ігора Лукашенка як до депутата. Говорить, жодне прохання не було проігноровано. Опікувались і людьми на щойно деокупованих територій, збираючи та передаючи гуманітарні вантажі.

«Як звільнили Харківщину, ми майже 22 тони продуктів і теплих речей відправили під Куп’янськ та Ізюм. Там були наші земляки, набрав військових запитати чим їм допомогти. Вони відповіли, що поки що їм нічого не треба, а ось місцеві жадні і шматка хліба», — повідомив депутат Житомирської обласної ради, фракція «Слуга Народу» Ігор Лукашенко.

Ігор Лукашенко був частиною української делегації до Естонії. Саме ця країна взяла під патронат Житомирську область та вже зараз працює над її відновленням, а також є чи не найбільш активною у допомозі Україні. Поступово депутат будує плани на цей рік, однак головним своїм завданням вважає наближення Перемоги.