У Житомирі в рамках проєкту Класи безпеки фахівці ДСНС провели пізнавальний захід для другокласників (ФОТО)

У Житомирі в рамках проєкту Класи безпеки фахівці ДСНС провели пізнавальний захід для другокласників (ФОТО)

В Україні активно відкриваються Класи безпеки. Класи безпеки – це спільний всеукраїнський проєкт ДСНС і МОН України, що втілюється у життя за сприяння місцевих громад та підтримки  благодійників. Класи безпеки – це простір, де діти навчаються правилам безпеки життєдіяльності у побуті, на вулиці та довкіллі, крім цього малеча має можливість ознайомитися із професією рятувальника. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.  

«30 січня у Житомирі в одному з таких Класів фахівці ДСНС провели пізнавальний захід для другокласників. Рятувальники перевірили елементарні знання малечею правил безпеки. Відповідали на питання стосовно повсякденної поведінки вдома та на вулиці. Нагородили найактивніших та найдопитливіших учнів сувенірною видавничо-друкарською продукцією.

Саме в подібному безпековому середовищі, у невимушеній обстановці можна проводити заняття з використанням різних дитячих активностей та одночасно опановувати правила пожежної, мінної безпеки, дорожнього руху і цивільного захисту, вчитися надавати домедичну допомогу та діяти у різних надзвичайних і життєвих ситуаціях», – йдеться у повідомленні.

Загалом до роботи у класах безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять)  залучаються педагогічні працівники, фахівці ДСНС, Нацполіції, медики, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.

Нагадуємо, що 15 грудня новий клас безпеки було урочисто відкрито в Новороманівському ліцеї Брониківської громади на Звягельщині за участі рятувальників, освітян, представниці Товариства Червоного Хреста України та голови сільради.