У Житомирі підбили підсумки рейду у громадському транспорті: скільки порушень зафіксували (ВІДЕО)

Чи у порядку документи та чи справний транспортний засіб перевіряють патрульні та інспектори Укртрансбезпеки. Востаннє такий рейд проводили ще до початку повномасштабного вторгнення. Ця перевірка тривала місяць, підбиваючи підсумки у міській раді кажуть, порушників побільшало.

«За місяць було перевірено більше 300 транспортних засобів, в яких близько 100 виявили порушення, на 45 складено адмінпротоколи», — говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

У патрульній поліції розповідають, порушників виявляють чи не щодня й називають найпоширеніші несправності.

Перевіряли і комунальний транспорт.

Начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Житомирській області зазначає, «не значних» порушень не буває, кожна несправність фіксується в акті, за яким згодом відповідальна особа притягується до адміністративної відповідальності й сплачує штраф.

Виїхати на лінію транспорт зможе лише після повторної перевірки й після усунення усіх недоліків, на це у перевізників є 2 місяці. Тим часом житомиряни називають маршрути, де кажуть, несправності видно вже неозброєним оком й просять перевірити і їх.

В Укртрансбезпеці кажуть, перевірки спеціалісти управління проводили і в області, там теж зафіксували понад півсотні порушень.

Рейди у громадському транспорті, зазначають інспектори, проводитимуть регулярно.