Перший етап проєкту «Важливий кожен» завершено: охоплено 58 громад, роздано близько 20-ти тисяч продуктових наборів (ВІДЕО)

260

Андрушківська громадаце 6 населених пунктів та понад 4 тисячі населення. Допомогти усім, зізнається голова, дуже важко, тому оминути проєкт «Важливий кожен», що націлений на підтримку літніх людей старше 70 років, які проживають наодинці, не могли.

«В такий тяжкий час підтримка саме такої категорії осіб є першочерговою. У них, звичайно, недостаток пенсій, все, зазвичай, витрачається на ліки. А в даному випадку для людей економія хоч на деякий час», — говорить Андрушківський сільський голова Олена Матківська.

Під категорію проєкту у громаді підпадає майже 200 осіб, кожному з них від фондів передали продуктові набори, що складаються з 11 найменувань. Один з таких пакунків отримала і пані Елла – жителька Вчорайшенської громади.

«Звичайно допоможе, бо пенсіонери і діти не разом. Звичайно, це дасть дуже велику радість і наснагу. Велике спасибі за таку допомогу», — сказала Елла, яка отимала продуктовий набір.

У громаді проживає близько 5 тисяч населення, з них 228 – старше 70 років та проживають самі. У сільській раді кажуть, прийти на вручення змогли не всі, тому решті доставлять особисто.

«Будемо розвозити по селах, разом із старостами, а у нас 9 старостинських округів, розвеземо і вручимо від благодійного фонду обов’язково», — каже заступник голови Вчорайшенської сільської ради Олександр Іщук.

Останньою громадою серед учасників першого етапу проєкту стала Харитонівська. Голова говорить, близько 2-х днів знадобилось, аби підготувати усе необхідне.

«Сказали клич, що є така допомога, є такі благодійні організації, які хочуть нашим людям допомогти. Ми відгукнулися, за 2 дні зробили всі списки, всі дані. І я від імені всіх жителів хочу подякувати за такі гарні продуктові набори. Це для людей такого віку все-таки буде допомога, і не якась, а значна допомога», — розповідає голова Харитонівської громади Зінаїда Зубленко.

Загалом у громаді 194 людини, котрі відповідають умовам проєкту «Важливий кожен». Пані Галина проживає зовсім сама. Каже, дуже приємно, що про стареньких не забувають, бо ж такої уваги за усе життя отримували небагато.

«Дуже приємно, потрібно. Я дякую, дай Боже, щоб було благополуччя, щоб закінчилася війна, всього найкращого. Ми дуже раді, що про нас не забувають», — каже Галина, яка отримала продуктовий набір.

За місяць представники проекту особисто побували у 44-х громадах, роздали близько 20-ти тисяч продуктових наборів літнім людям. Усього ж охопили 58 громад області. Та найбільше, зізнаються волонтери, за цей час запам’ятались емоції, котрі дарували люди.

«Звичайно, що це ті люди, заради яких і хочеться робити такі благодійні проєкти. В більшості громад нас дуже тепло зустрічали, робили неймовірно шикарні виступи та концерти. Люди, для яких ми реалізовували цей проєкт, неймовірно вдячні, ми бачимо це по їхнім очам, посмішкам. Майже в кожній громаді після закінчення офіційної частини вони підходять, дякують, обіймають», — сказала представниця Благодійного фонду BGV Геннадія Буткевича Поліна Алдошина.

На Житомирщині проживає 120 тис. людей у віці старше 70 років. Частина з них удруге стають свідками страшної війни і її руйнівних наслідків. Тож потребують усілякої підтримки. За старання благодійників вдячна і влада області. Кажуть, завдяки волонтерам є можливість охопити допомогою якомога більше людей.

«На жаль, війна багато в чому погіршує наше життя і для декого стає надто скрутно. І сьогодні важливо проявляти увагу до наших людей. Я хочу подякувати сьогодні нашим партнерам, подякувати Арсенію Михайловичу – народному депутату, який постійно на Житомирщині, постійно з людьми. Дійсно, сьогодні Житомирщина є регіоном, який захищений не лише з військової точки зору, а й з точки зору підтримки наших людей», — розповідає заступник голови Житомирської ОВА Юрій Денисовець.

Таким проєктом, зазначає його ініціатор Арсеній Пушкаренко, хотіли віддячити людям, котрі власними силами та знаннями будували Україну, а також вчергове довести, що наша сила в єдності. Відчувши відгук та потребу, благодійники планують продовжувати акцію далі.

Наступним етапом проєкту благодійники планують підтримати українців перед Великоднем та охопити близько 25-тисяч людей.