Житомирський драмтеатр підписав меморандум про співпрацю з двома благодійними фондами (ВІДЕО)

Культуру війною не вбити. З метою популяризувати українське мистецтво Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги підписав меморандум про співпрацю із благодійними фондами «Справжні Українці» та «Territory UA».

Гастролювати в першу чергу вирішили із виставою «ВІЙ», режисером якої є Петро Авраменко. Волонтери кажуть, такий вибір також зробили невипадково.

Окрім вистави планують і інші програми, які розраховані в загальному на 3 дні.

Окрім того в планах демонструвати за кордоном і документальний фільм про Сергія Корольова «Незламний. Шлях до мрії». Частина програми, котру планують благодійники, реалізовується також за підтримки громадської організації «Це твоє». Перший виїзд планується вже навесні.

Раніше, зізнаються у театрі, можливості виїжджати за кордон не було, тому така подія для усього колективу дуже довгоочікувана та важлива.

Та є на цей рік у театру і інші амбітні плани. З початку повномасштабної війни свій автобус заклад передав на потреби ЗСУ, тож гастролювати власним транспортом не було можливості. Зараз питання майже вирішено.

Новий автобус прямує до Житомирського театру з Польщі і матиме майже 50 місць. Окрім меморандому благодійники зробили колективу подарунок – потужний генератор, аби мистецтво не зупинялось ні на мить.

Отже підписаний меморандум між благодійниками та житомирським театром дає можливість популяризувати українське мистецтво, зокрема театральне, за межами нашої країни та налагоджувати міжнародні творчі зв’язки для майбутньої промоції України на світовій арені.