У Житомирі пройшла зустріч представників громад з Асоціацією міст України (ВІДЕО)

Після двох років перерви Асоціація міст України спільно з головами громад Житомирщини провели робоче засідання. 42 громади, які входять до складу асоціації, впродовж двох років тісно співпрацювали та вирішували нагальні питання, які виникали в процесі роботи. І минулий рік, був складним, проте продуктивним, говорить представник асоціації у Житомирі.

Житомирський міський голова каже, що в умовах війни функції місцевого самоврядування змінилися: багато коштів з бюджету спрямовується на військових та внутрішньо переміщених осіб. Лише за минулий рік більше 230 мільйонів гривень було виділено на підтримку Збройних сил, а от у галузі освіти не вистачало 90 мільйонів гривень, але це питання вдалося вирішити.

Одним з ключових питань залишається фінансування освітньої галузі на 2023 рік.

Минулий рік зруйнував багато проєктів, які могли б наповнювати місцеві бюджети, тому сьогодні також важливо говорити про те, як зберегти економіку в умовах війни.

Зокрема, майже на 30% зменшився економічний показник у місті Бердичів, тому готові до співпраці та нових проєктів, говорить міський голова.

Підтримати громади на державному рівні обіцяє Народний депутат України Богдан Кицак.