У Житомирі 11-річний Богдан співає на вулицях міста, аби зібрати кошти на ЗСУ (ВІДЕО)

Щодня за будь-яких погодних умов 11-річний житомирянин Богдан по декілька годин на день співає пісні, аби зібрати кошти на ЗСУ. Юний волонтер зізнається, підглянув таку ідею заробітку в інтернеті, хоча з початку повномасштабного вторгнення пробував кілька варіантів.

Раніше Богдан з друзями мили автівки на парковці торговельного центру, таким чином збираючи на свою мрію. Та цьогоріч таку ідею відкинув. Згодом побачив у новинах хлопчика з Чернігова, який збирав гроші, співаючи на вулиці, і вирішив – ось цей варіант саме те, що йому потрібно.

Заробляти таким чином хлопчик почав приблизно 2 місяці тому. За цей час змінив декілька локацій. Та вже зараз обрав для себе одну неподалік будинку та поруч з автовокзалом і торговельним центром, адже тут, каже, досить великий потік людей.

А деякі навіть пригощають волонтера гарячим какао, аби той не замерзав. Таким чином за день юний співак може зібрати від 500 до тисячі гривень. У вихідні, зізнається, більше. Одного разу вже передавав посилки військовим, зараз має близько 3-х тисяч і чекає списку від волонтерів, аби закупити те, що потрібно захисникам.

Та в основному, говорить Богдан, планує закупляти медикаменти. Ідею заробляти на ЗСУ саме співом підтримали і рідні хлопчика. Хоча, зізнається мама, були й хвилювання за сина.

Зараз же у Богдана є захисники – працівники тутешнього магазину. З ними ж налагоджена і система обміну валют: хлопчик їм дріб’язок, вони йому готівку. У репертуарі юного співака лише українські пісні, це, говорить, було принципово. Тим більше, що робить він це заради України, тож російська лунати не може в жодному разі.

Хлопець говорить, йому не соромно, адже робить це заради спільної мрії. Професійно співом, зізнається, не займається, каже – це просто талант. Та після того, як відео з Богданом розлетілось по мережі, на нього почали звертати увагу фахівці. Одного разу написав автор однієї з пісень, що співав хлопчик, а також пропонували записатися на студії. На спів Богдана звертають увагу і дорослі, і малі. І реагують і самі військові.

Зараз тато Богдана не служить, бо є обмежено придатним. З 24-го лютого, згадує хлопець, було лячно, ховалися в укриття та боялися кожну тривогу. Та хоча нині ширються чутки про можливий наступ та ескалацію, заспокоює, Житомир їм не по зубам.

Зараз своїми піснями про війну та Україну Богдан розчулює до сліз. Тримаючи прапор у руках, незважаючи на мороз та сутінки, хлопчик продовжує приходити на своє місце та збирати кошти на ЗСУ своїм талантом. І там на росії досі вірять, що зможуть нас перемогти?