У восьми житомирських ліцеях уже у березні з’являться вихователі безпеки (ФОТО)

У восьми житомирських ліцеях уже у березні з’являться вихователі безпеки (ФОТО)

Меморандум про це 7 лютого в Головному управлінні Нацполіції області підписали правоохоронці, рятувальники, освітяни та представники громади м. Житомира. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Робоча зустріч пройшла за участі керівника Управління ювенальної превенції НПУ Василя Богдана, начальника ГУНП в області Олега Трачука, очільника регіонального ГУДСНС Ігоря Нікітчука, секретаря Житомирської міської ради Віктора Клімінського, директора Департамента освіти Житомирської міськради Валентина Арендарчука.

«Проєкт, ініційований МВС, націлений на створення безпекового простору для дітей у навчальних закладах. Сьогодні він уже стартував у 17 областях і охоплює 111 ліцеїв та гімназій у 39 громадах, – повідомив Василь Богдан. – На Житомирщині, до речі, це друга громада, яка долучилась до реалізації всеукраїнського проєкту і для нас дуже важливо, що це саме обласний центр».

Основне завдання спеціаліста із безпеки в освітньому середовищі або «вихователя безпеки» – це виявлення і припинення правопорушень у межах навчального закладу, участь у превентивних заходах і внесення пропозицій для покращання безпеки дітей у школі.

«Ми забезпечили присутність поліцейських поблизу навчальних закладів, для цього максимально наблизили до місць їх розташування наші патрульні наряди. Окрім того, за кожним із них закріплений відповідальний працівник поліції. Він у постійній взаємодії із адміністрацією та негайно реагує на усі звернення щодо подій у школах, у тому числі і на такі негативні, але, на жаль, часті нині, повідомлення про мінну небезпеку. Завдяки цим та іншим заходам нам вдалося зменшити негативні прояви у дитячому середовищі», – прокоментував начальник ГУНП Житомирщини Олег Трачук.

У свою чергу, Віктор Клімінський повідомив, що Департаментом освіти Житомирської міськради відібрані кандидати на посади спеціалістів, які після місячного навчання уже у березні розпочнуть працювати у восьми ліцеях м. Житомира. У своїй щоденній діяльності вони співпрацюватимуть з поліцією, рятувальниками, органами місцевого самоврядування та батьками учнів, оскільки лише поєднавши зусилля усіх відповідальних можна досягти реального результату.

Свої наміри та зобов’язання учасники зустрічі виклали у підписаному Меморандумі про впровадження проекту.