АТ «Житомиргаз» використовує сучасну та європейську технологію «Стоп-система» (ВІДЕО)

Без перебоїв та відключень – новий будинок по одній із вулиць міста підключили до газової системи. А все тому, що АТ «Житомиргаз» використовує сучасний підхід до приєднання до ГРМ з використанням «Стоп-системи». Перевага даної технології полягає в тому, що ремонт можна здійснювати у будь-яку пору року, а головне без відключень споживачів та з мінімальною затратою часу.

«Використання даної системи дозволяє нам проводити під’єднання газових мереж без відключення споживачів. Наприклад: в класичному варіанті нам потрібно було б відключити цілий мікрорайон, щоб виконати під’єднання, у даному випадку цього не потрібно», — каже в.о. Головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Не менш важливою складовою при роботі з газом є безпека працівників та оточуючих.

«Застосування стоп-системи дозволяє перекрити переріз труби, що відповідно перекриває потік газу, у зв’язку з цим роботи можна виконувати безпечно. Без загрози для наших працівників та людей, які проходять навколо», — говорить в.о. Головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

Сучасне та інноваційне рішення – так працівники називають систему, за якою працюють разом з колегами з «Київоблгаз». Практикують дану систему не вперше. Роботи виконувались на об’єктах у Житомирському, Бердичівському, Звягелівському та Коростенському районах.

«Дані послуги нам надаються в кооперації з нашими колегами з «Київоблгаз», які приїхали виконувати ці роботи. Вчора, наприклад, вони нам допомагали робити перерізку газових мереж у місті Бердичеві, у нас було два об’єкта», — сказав в.о. Головного інженера АТ «Житомиргаз» Олексій Рибачок.

«Задоволені, – ми нею працюємо вже три роки і ми не шкодуємо, що нам її купили і ми виконуємо заміну газового обладнання без відключення, без витрати газу, я вважаю що вірне рішення прийняв наш облгаз, що нам купили таке обладнання», — каже старший майстер експлуатації мереж АТ «Київоблгаз» Микола Пецко.

У зимовий період, коли в країні тотальна економія електроенергії, газ став найнадійнішим енергоресурсом для споживачів. Тому про його безперебійну доставку дбають газівники. Завдяки використанню даного обладнання в 6 тисяч побутових споживачів не припинялося газопостачання.

«Абоненти користуються газом і не відчувають потреби в тому, що зупинка газопроводу… пуски і економія самих коштів. Той же самий газ, його надлишок не потрібно скидувати, не потрібно продувати систему, в цьому є плюс. Це все робиться на місці, робиться з байпасною лінією і проводяться роботи без витоку газу», — розповідає старший майстер експлуатації мереж АТ «Київоблгаз» Микола Пецко.

У минулому році дану систему використовували на 32 об’єктах Житомирської області, цьогоріч у планах понад 30.