11 лютого відзначається Міжнародний день жінок в науці. У Житомирі пройшла тематична зустріч (ВІДЕО)

Для того, щоб досягти повного і рівного доступу жінок до науки, забезпечити гендерну рівність і розширити права та можливості жінок – у світі відзначають «Міжнародний день жінок та дівчат у науці», згадують про науковиць 11 лютого. З року в рік у Житомирі проводять заходи, які мотивують та заохочують молодь до різних наук.

А в сучасному світі можливостей багато. І хоч в Україні 46% жінок-науковець, у такій сфері як IT, жінок не вистачає, говорить керівниця лабораторії інжинірингової школи «Ноосфера».

Учасниками заходи стали учні та учениці старших класів міських шкіл та ліцеїв. Психологиня одного із ліцеїв каже, що сучасна молодь стрімко розвивається, тому щоб бути на рівні, потрібно йти поруч.

Учениця 10-го класу Житомирського ліцею каже, з професією майже визначилась, але подібні конференції розширюють кругозір і мотивують до розкриття в собі нових можливостей.

Цікавиться Софія і статистичними даними, а саме яка кількість жінок-науковиць в Україні.

Під час зустрічі учасників розділяли на підгрупи, де кожен мав можливість представити свої розробки та ідеї і надихнутися вже новоствореними.

За даними ЮНЕСКО, жінки і дівчата, як і раніше, в науковому середовищі представлені значно менше, ніж чоловіки. Наразі Україна займає 12 місце за кількість жінок-учених у рейтингу серед 41 країн світу. Подібні наукові зустрічі сприяють молоді більше цікавитись наукою.