У Житомирі в рамках благодійного туру відбулась презентація фільму «Максим Оса та золото Песиголовця», за виручені кошти куплять безпілотник для ЗСУ (ФОТО)

У Житомирі в рамках благодійного туру відбулась презентація фільму «Максим Оса та золото Песиголовця», за виручені кошти куплять безпілотник для ЗСУ (ФОТО)

Творча команда, у рамках благодійного туру, презентувала фільм про сучасного українського козака «Максим Оса та золото Песиголовця», який став лідером зі скачування на кількох українських порталах. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Значна частина творчого колективу знаходиться на передових позиціях, захищаючи наші кордони. Задля підтримки ЗСУ команда організувала благодійний тур «Оса» заради Перемоги», щоби зібрати кошти на безпілотний літальний апарат «Оса».

«Наш головний герой фільму на передовій, частина команди також воює, я у військовій контррозвідці,  нам у боротьбі допомагають саме такі дрони. Тому, після прем'єрних показів, ми вирішили розпочати благодійний тур», — Валерій Борповик, генеральний продюсер фільму, генеральний продюсер ТОВ «Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. О. О. Ханжонкова».

«Максим Оса та золото Песиголовця» знайшов нове втілення в руках режисера Мирослава Латика. Козацький трилер про небезпечні пригоди січовика — унікальний проєкт, у якому переплелися елементи коміксу українського автора та оригінальна історія авторства Мирослава Латика й Андрія Бабіка. Максим Оса —  вміло переосмислений “книжковий” образ українського брутальногор козака, про чиї подвиги ходять легенди. 

«Побачивши рекламу фільму, одразу захотів подивитися, адже мене також звати Максим. Окрім того цей показ заради збору коштів на дрони, а вони дуже потрібні нашим військовим. Я дуже хочу, щоб Україна Перемогла», — поділився Максим, 11 років.

«Це пригодницький фільм, дуже люблю цей жанр. Тим більше, це український кінематограф, ми маємо любити і підтримувати своє, українське — найкраще», — зауважила Катерина, 10 років.