Упродовж минулої доби рятувальники області ліквідували 7 пожеж

Упродовж минулої доби рятувальники області ліквідували 7 пожеж

7 пожеж у приватному секторі ліквідували вогнеборці Житомирщини за минулу добу, більшість з яких через пічне опалення. У чотирьох випадках горіли житлові будинки, ще тричі рятувальники гасили господарчі споруди. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«Зокрема, о 09:56 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку у с. Вільшка Брусилівської громади. На момент прибуття вогнеборців ДСНС вогнем була повністю охоплена будівля. Упродовж двох годин тривало гасіння пожежі. Згодом стало відомо, що господарі попросили свого сусіда протопити до його приїзду піч, а коли той прийшов проконтролювати процес горіння, то застав вже пожежу всередині і одразу ж викликав рятувальників», – йдеться у повідомленні.

Попередня причина займання – порушення правил монтажу димарів. Будинок був дерев’яний (фінського типу), обкладений цеглою, і власники вивели залізний димар напряму через дерев’яні конструкції будинку, які внаслідок нагріву могли зайнятися.

Того ж дня у с. Кам’янка Оліївської громади Житомирського району рятувальники ДСНС не допустити поширення вогню з палаючої літньої кухні на ще одну впритул розташовану споруду. Через порушення правил монтажу печей згоріло перекриття та покрівля кухні. 

У розмові з власницею стало відомо, що вона варила їсти на плиті, підклала у топку дрова та пішла у хату прилягти, а коли повернулася, то побачила в кухні задимлення – зайнялося перекриття біля димаря. Свіжий доступ повітря лише сприяв швидкому поширенню вогню. Пожежу вдалося ліквідувати за півтори години. Ніхто не постраждав.