Акціонерне товариство «Житомиргаз» долучилося до здачі крові (ВІДЕО)

Здай кров – врятуй життя! Цей вираз на часі, адже наразі для забезпечення потреб пацієнтів по всій країні необхідно 2 мільйони регулярних донорів. Такими регулярними донорами є працівники акціонерного товариства «Житомиргаз». Сьогодні вони вкотре колективно здають кров.

«У нас діє в компанії корпоративна донорська програма, багато працівників на регулярній донорській основі здають кров. Звичайно, ми намагаємось відгукуватись на запити центру крові для того, щоб поповнювати їхню базу, тому що ми розуміємо – це дуже важливо. Для кожного працівника важливо, щоб їхня кров могла або воювати, або зцілювати, або допомагати одужувати тим, хто цього потребує», — каже начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Житомиргаз» Юлія Петришина.

Багато хто кров здає вперше, тому, заручившись підтримкою колег, наважився на такий важливий крок.

«Боялася... але такий захід від «Житомиргаз», в принципі багато моїх колег, я вже відчуваю підтримку, багато з них здають не вперше, думаю, боятися не потрібно, вони мені все підкажуть, розкажуть», — говорить провідний інженер АТ «Житомиргаз» Дарина Сова.

І вже через декілька хвилин Дарина ділиться своїми емоціями.

«Я в шоці... Я така рада, що я наважилася, я така рада, що роблю важливу справу. Я так довго до цього йшла, вигадувала купу відмовок, і от я роблю це», — сказала провідний інженер АТ «Житомиргаз» Дарина Сова.

Близько 30 працівників приєдналися до гарної справи і це не лише житомиряни, багато хто приїхав з області. Юлія, працівниця компанії, прокинулась о 5 ранку, щоб з Попільні приїхати до Житомира та долучитися до здачі крові.

«Мені взагалі не страшно, не болісно, тому, що це допомога людям, які цього потребують, це дуже важливо», — каже фахівець відділу балансування АТ «Житомиргаз» Юлія Поліщук.

Є серед працівників і ті, хто регулярно здає кров і справу цю вважають надважливою, адже потреби в крові лише зростають.

«Я не вперше здаю кров, я колись, у молодості здавав увесь час, був донором, кожні півроку я здавав кров», — говорить провідний інженер АТ «Житомиргаз» Петро Левицький.

А ще чоловік каже, що справа ця має і духовний зміст.

«Душа в крові людини, значить ми віддаємо свою душу і я казав про себе: «хай це кожній людині допоможе»», — зазначає провідний інженер АТ «Житомиргаз» Петро Левицький.

Директор обласного центру крові каже, такі колективні візити важливі, адже вони допомагають закрити добову потребу крові і в результаті рятують не одне життя.

«Це, по-перше, дуже приємна новина, що колектив не просто наважився, а наважився цілеспрямовано допомогти не тільки пацієнтам, а й Збройним силам України. Безумовно, такий приклад для нас і області дуже значний, оскільки ми очікуємо, що деякі колективи відгукнуться також», — розповідає директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

Також директор розповідає, що працюють на випередження і намагаються все зробити для того, щоб запасів крові вистачало. Часи неспокійні і кожен день – це новий виклик.

«В нашому центрі крові в області ми створили систему управління запасами компонентів крові, ми визначили мінімальний рівень запасів, який має бути обов’язковим, не знижувальним. Відповідним чином у мене є такі дані: кожного дня я бачу, який у нас запас є і яких груп крові не вистачає. Ми регулюємо це виїздами в громади і запрошеннями таких колективів, як сьогодні «Житомиргаз», — каже директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

Свою місію підприємство «Житомиргаз» на сьогодні виконало, тому запрошують долучитися до потрібної та важливої справи усіх небайдужих громадян.