Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича підписав меморандум про співпрацю із Житомирською ОВА (ВІДЕО)

Житомирщина вкотре отримала надійного партнера. Днями обласна військова адміністрація підписала меморандум про співпрацю з Благодійним фондом BGV Геннадія Буткевича.

Очільник області говорить, співпрацюють із фондом не вперше та за час повномасштабної війни отримували чималу допомогу. А таким меморандумом вже офіційно задокументували об’єднання своїх зусиль. І перші результати того ж дня можна було побачити на власні очі.

«Ми, напевно, легалізували нашу співпрацю, яка продовжується вже дуже давно. Сьогодні ми зробили акцент на тому, що BGV Group допомагає силовикам. Сьогодні це і військові, правоохоронці. І 7 позашляховиків, які вкрай необхідні, і 20 потужних генераторів, які розійдуться у всі куточки області», — каже начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

7 нових автомобілів було передано військовим, прикордонникам, правоохоронним органам та рятувальникам Житомирщини. Останні ж кажуть, такий транспорт в першу чергу необхідний піротехнікам, які щодня зачищають наші землі від рашистського вибухонебезпечного сміття

.

«Один день війни – це рік треба збирати вибухонебезпечні предмети. Територія нашої області, особливо північна сторона, де були окуповані території, щоденно наша група виїжджає для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Працюють і на Сході нашої країни, надають допомогу. У піротехніків дуже багато роботи, і штат нашої групи виріс, я не буду називати цифри. Для того, щоб вони ефективно працювали, треба, щоб вони були забезпечені відповідними і технікою, і засобами захисту, і всім іншим», — говорить начальник ГУ ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук.

Один із новеньких Mitsubishi L200 отримали і прикордонники. Попри чутки про можливу ескалацію та наступ з боку білорусі, кордон нашої області, запевняють, готовий на 120%. А підсилення у вигляді транспорту допоможе ще краще виконувати завдання.

«Техніка – це один з ключових елементів, які надають можливість прикордонним підрозділам більш маневрено і більш швидко виконувати ті завдання, які перед ними стоять. А також більш мобільно здійснювати заходи, які потребують швидкого переміщення людей, озброєння і іншого приладдя для виконання бойового завдання в якійсь певній точці. Тому допомога військовим у вигляді техніки – це завжди актуальне питання, яке завжди наразі і на часі», — зазначає помічник начальника загону Юрій Шахрайчук.

Окрім автомобілів, Благодійний фонд BGV передав потужні генератори, які будуть доставлені на об’єкти оборонної інфраструктури усієї області. Волонтери кажуть, для них допомагати військовим – честь.

«Я сьогодні хотіла б в першу чергу від імені Благодійного фонду Геннадія Буткевича та від себе особисто сказати усім військовим, усім рятівникам велике «Дякую». Дякую за ту службу, за ту роботу, яку ви проводите не тільки за останній рік великої українсько-російської війни, а взагалі починаючи ще з 2014-го року. Для нас велика честь мати можливість передавати велику кількість генераторів, велику кількість автомобілів», — каже директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Під час підписання меморандуму був присутній і заступник голови Верховної Ради України. Олександр Корнієнко відзначив, за рік повномасштабної війни Житомирщина показала себе одним з передових регіонів, котрий має велику співпрацю з різними фондами. І додав, саме підтримка благодійників є однією з ключових складових для нашої Перемоги.

«Такі приклади, коли приватна структура, благодійники, допомагають силам оборони, вони дуже важливі. Важливо, що для Житомирщини, як я зрозумів, це не перший випадок, це систематична історія. Керівник адміністрації говорить, що допомога сягає мільярдів, яка надійшла за рік з боку і цієї структури, і інших. Це важливо, коли бізнес є відповідальним, розуміє, що зараз справа порятунку і Перемоги – спільна, тому що для відновлення економіки, для розвитку бізнесу, відбудови нашої країни потрібно спочатку перемогти. Тому дякуємо і закликаємо усіх благодійників також допомагати своїй державі, місцевому самоврядуванню і, звичайно, силам оборони в першу чергу», — сказав перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Серед основних напрямів співпраці фонду та адміністрації є гуманітарна допомога, організація реабілітаційних заходів для постраждалих громадян, підтримка органів місцевого самоврядування та військових формувань. Таким прикладом, говорять організатори, вкотре доводять, задля досягнення спільної мети варто об’єднуватися.

«І морально, і економічно важко і державі, і людям. Але тим не менш, і це мета нашого заходу, показати людям, що ми не втомилися не тільки вірити в ЗСУ, а й продовжувати підтримку. Продовжуємо підтримувати наших захисників, їм зараз важко, ситуація непроста. Але вони не просто тримають оборону, а й продовжують звільняти наші населені пункти. Сьогоднішня акція – це показ того, що єдність від Президента, центральної влади і місцевого бізнеса, єдність довкола усіх українців, довкола наших ЗСУ, довкола ідеї нашої Перемоги. Важливо не втомлюватися, а продовжувати боротися і підтримувати», — говорить Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Загальна сума допомоги, котру 13-го лютого передав благодійний фонд BGV склала майже 12 з половиною мільйонів гривень. І на цьому зупинятися не планують. Наступники кроками у рамках реалізації меморандуму благодійники обіцяють передачу засобів зв’язку та буржуйок для захисників на Житомирщині. А також допомогу з доукомплектації «Пунктів незламності».