Депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина прозвітувала за свою роботу у 2022-му році (ВІДЕО)

Депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина прозвітувала за свою роботу у 2022-му році. З початку повномасштабного вторгнення її діяльність стала насамперед волонтерською.

«В перший місяць, я пригадую, було дуже багато волонтерських груп. І в цих групах я шукала будь-яку волонтерську роботу, яку можна робити взагалі: починаючи від простої роботи на складі, коли ти перебираєш одяг, продовжуючи плетінням сіток, для наших військових і закінчуючи прибиранням сховищ, які стояли закидані по 50-70 років. Потім наприкінці березня - на початку квітня я приєдналася до такого вже більш професійного руху, я приєдналася до благодійного фонду Геннадія Буткевича BGV і почала працювати за цим напрямком. І вже станом на сьогодні від простої ідеї волонтерської допомоги це вже переросло в професійну діяльність. І я ніколи не могла уявити, що буду цим займатися на такому рівні», — каже депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина.

І масштаби роботи благодійного фонду дійсно вражають. Зокрема, в рамках першого етапу проекту «Важливий кожен» у 58 громадах нашої області було надано продуктові набори одиноким людям віком 70+.

«Основна ідея була в підтримці, в забезпеченні продуктовими наборами одиноких літніх людей Житомирської області. Якщо говорити в кількості, то ми охопили цю категорію населення і роздали близько 20 тисяч продуктових наборів. Я особисто, за період з 24 грудня по 24 січня, якраз вийшло рівно один місяць цієї програми, я відвідала 44 громади, – це тисячі і тисячі людей. Ми особисто приймали участь в цих заходах, приїжджали, спілкувалися з ними. Місцева влада робила невеличкі концерти, щоб підняти їм новорічний настрій», — сказала депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина.

Благодійний фонд, до якого приєдналася депутатка, лише за 2022 рік надав гуманітарну допомогу країні на суму понад 11 мільйонів доларів.

«Звичайно, гуманітарну допомогу від Благодійного фонду BGV отримувала і Житомирська область. Якщо говорити в цифрах, то 29 установ і органів Житомирської області отримували цю допомогу в загальній кількості десь на 290 тон. Окремо хотіла зазначити, що в Благодійному фонді була і є, вона продовжується, така акція по забезпеченню новонароджених дітей наборами і в минулому році ми змогли реалізувати їх в кількості 20 тисяч», — зазначає депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина.

Депутатка увійшла до міжпарламентської робочої групи співробітництва з Естонією. В результаті цієї співпраці на Житомирщині почалися відновлювальні роботи та створюватись нові проєкти.

«Також я вважаю, що була пророблена величезна робота з підтримки України і Житомирської області, зокрема, урядом Естонії. Ви знаєте, що Естонія – одна з передових країн, яка з першого дня включилася в допомогу Україні і в плані не тільки гуманітарному, соціальному, а в першу чергу – це допомога військовим, це допомога на міжнародному рівні, тому що вони виступають з такою активною позицією. Станом на сьогодні ми бачимо, що Естонія бере участь у відновлені певних пошкоджених, або зруйнованих об’єктах. І ви маєте можливість наразі бачити результати цієї діяльності, тому що Естонія будує з нуля дитячий садочок в Овручі і вони планують цю роботу закінчити в кінці травня – на початку квітня, також великий проєкт по відбудові малинського моста», — розповідає депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина.

Ще одним важливим кроком для області стало підписання Меморандумів про співпрацю між Благодійним фондом BGV і Житомирською міською радою, а нещодавно – і Житомирською обласною військовою адміністрацією.

«Ми окреслили основні напрямки цієї діяльності: підтримка в культурній сфері, соціальній, інфраструктурній. І одразу від слова до діла, в той же день, коли був підписаний меморандум ми передали 15 генераторів, 40 теплових буржуйок. На початку 2023 року ми підписали меморандум з Житомирською обласною військовою адміністрацією. І в рамках цієї співпраці ми передали 7 новеньких авто, вони якраз пішли для наших військових і на правоохоронні органи, і рятувальників, і було передано для військових 20 потужних генераторів, для того, щоб вони мали можливість виконувати свою службу на безперервній основі», — говорить депутатка Житомирської обласної ради Поліна Алдошина.

Депутатка каже: нині головне завдання для кожного з нас – допомогти нашим захисникам здобути Перемогу і підтримати тих, хто цього потребує.