У Бердичівському районі під час ліквідації пожежі вогнеборці виявили тіла двох загиблих людей (ФОТО)

У Бердичівському районі під час ліквідації пожежі вогнеборці виявили тіла двох загиблих людей (ФОТО)

20 лютого о 12:18 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с. Рогачі Ружинської громади Бердичівського району. Про це рятувальників сповістив селянин, який став очевидцем надзвичайної події. У повідомленні він попередив, що в помешканні можуть бути люди. Інформує ДСНС України у Житомирській області.

«По прибуттю вогнеборців до місця виклику з вікон оселі йшов густий дим. Рятувальникам довелося застосовувати апарати на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору. Під час проведення розвідки всередині помешкання фахівці ДСНС виявили тіла двох людей — в кімнаті на місці ліжка, що згоріло, вони знайшли 52-річного сина господині оселі. На підлозі біля дверей — його 78-річну матір. Ймовірно, жінка намагалася вибратися з помешкання, але їй забракло сил. Зі слів сусідів, у неї ще й були проблеми з зором», – йдеться у повідомленні.

Силами бійців ДСНС о 13:00 пожежу локалізовано, а о 13:45 ліквідовано. Вогонь устиг знищити речі домашнього вжитку в оселі на загальній площі 30 кв. м. В кімнатах спостерігалось додаткове пожежне навантаження, адже вони були захаращені різними речами. Вогнеборці не допустили розповсюдження полум'я по всьому будинку, тим самим вберегли від знищення інші кімнати оселі.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 6 чоловік особового складу на 1 пожежному автомобілі. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.