З робочим візитом до Житомира завітав Олександр Корнієнко (ВІДЕО)

З перших днів повномасштабного вторгнення Житомирщина опинилась на межі бойових дій. За 9 років війни з росією лише обласний центр втратив більше 300 своїх синів. Пам’ятати кожного з них – обов’язок усіх українців. Тож першим ділом під час свого візиту до Житомира Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко вшанував тих, хто віддав своє життя за нашу країну.

«У нас зараз щодня, на жаль, гинуть наші військові, гинуть цивільні. Жахливий терор, який росія проводить проти України, і до цього 9 років проводила, це жахливі речі. Але завдяки силам оборони, завдяки подвигу сотень тисяч українців, які зі зброєю в руках захищають нашу землю, ми продовжуємо працювати, продовжуємо перемагати і будемо перемагати далі. Усім, хто поліг в цій війні, вічна пам’ять і вічна слава по всій Україні», — каже Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Олександр Корнієнко також узяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю між Житомирською обласною військовою адміністрацією та Благодійним фондом BGV Геннадія Буткевича. Він подякував громаді за боротьбу та захист власних територій і запевнив: Житомирщина – приклад державно-приватного партнерства.

«Дуже дякую колегам на Житомирщині, що знову показують вчергове класний приклад, реальний приклад. Житомирщина у нас і в міжнародному полі одна з топових областей, тому що є співпраця вже конкретно з Естонською Республікою, яка допомагає у відбудові. Житомирщина — одна з ключових областей для нашої оборони, тому що ті приклади, які ви показуєте на кордонах своєї області, яка близька до ще однієї країни, яка дивно себе поводить. Вони дуже надихають інші області», — сказав Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Ще однією причиною візиту Олександра Корнієнка став візит до Житомирської політехніки. Нещодавно посадовець прийняв пропозицію від університету увійти до складу Наглядової ради. І під час зустрічі з ректоратом вишу та представниками студентства вже обговорили перші кроки подальшої співпраці.

В університеті розповіли, чому вирішили запросити Олександра Корнієнка до наглядової ради.

«Виникла така ідея, враховуючи великий досвід роботи у законотворчій діяльності, в питаннях неформальної освіти, розвитку освіти і науки в Україні. Адже Олександр Сергійович є автором багатьох законопроєктів, які стосуються саме розвитку освіти в Україні. Я переконаний, що це буде поштовх для розвитку університету, адже уже є ряд бачень, які ми і сьогодні проговорили», — зазначає ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Під час наради обговорили майбутню вступну кАмпанію, потреби та проблеми університету, а також перспективи його розвитку. Перші реальні кроки у рамках співпраці заплановані вже на найближчі тижні.

«Відбудеться поїздка до штаб-квартири НАТО у Брюсселі представників університету, де ми обговоримо один із проєктів, над яким ми зараз працюємо у сфері кібербезпеки. Відпрацьовуємо цей проєкт і за підтримки Олександра Корнієнка», — розповідає ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Ректор закладу говорить, для них важливо створити максимально дієві та комфортні умови для реалізації відповідних ініціатив. І те, що важливість ролі університету в суспільстві та відбудові України розуміє й керівництво країни, вже є запорукою щасливого майбутнього країни.