Житомирські Мальдіви набирають популярності: розповідь про Дружбівський кар’єр (ВІДЕО)

Житомирські Мальдіви – так в Україні прозвав Дружбівський кар’єр народ. А й справді, вода такого ж бірюзового кольору, прозора, а також білий пісок. Лише не вистачає пальм. Та насправді, своєю історією місце сягає другої світової війни і першочергово створювався задля матеріалів для відбудови постраждалих країн радянського союзу.

Свого розвитку кар’єр досягнув у 70-х роках минулого століття. Тоді тут активно добували кварцито-піщаник, який широко застосовується у будівництві.

Та вже понад 30 років він не працює, тож поступово, заповнившись природньою водою, перетворився на справжній рай для відпочинку.

У центрі озеро досягає 30-ти метрів глибини. Дослідження, щодо придатності води до купання, також проводили. Кажуть, усе в нормі. Крім того в кар’єрі живуть риба та раки, а це також своєрідні індикатори чистоти. Та популярним для відвідувачів Дружба стала не так давно.

Навіть попри часті дощі останнім часом та прохолодні вечори, на кар’єрі постійно є відвідувачі. А в сонячні дні, кажуть, буває і яблуку ніде впасти. Приїжджають з усієї України.

Попри велику глибину, тут ще не було жодного нещасного випадку. Окрім людей постійними спостерігачами цієї краси є ластівки, які оселились у скелях.

Наші Мальдиви знаходяться в селищі Дружба Олевського районі. Від Житомира це близько 2 години за кермом. Від Києва ж доведеться проїхати близько 3-х годин.