Житомир попрощався із «азовцем», котрий загинув у Маріуполі в квітні минулого року (ВІДЕО)

280

Сьогодні вони могли святкувати день народження свого сина, однак замість цього доводиться приймати його бойовий прапор на Смолянському військовому цвинтарі.

Ярослав Яцьков народився 14-го листопада 1994-го року у Житомирі, тут же здобув середню освіту.

Однак провчився в університеті Ярослав Яцьков лише один рік, бо вирішив стати на захист Батьківщини.

24-те лютого Герой зустрів на бойових позиціях під Маріуполем. Поруч з ним був його побратим та товариш, який сьогодні прийшов попрощатися з другом.

«Непростий час, в якому ми поки були поряд, підтримували один одного. Взагалі, непростий час. Перші 3 дні ми взагалі не спали, бо почалась повномасштабна війна. Та відповідальність, яка лягала на його плечі, він ставився до неї з глибокою відповідальністю за життя бійців і своїх друзів, котрих він любив і які його дуже любили», —говорить побратим полеглого захисника «Алді».

Згодом друзів розділили і якими точно були останні дні життя Ярослава побратим сказати не може. Говорить, в Маріуполі було гаряче скрізь, а на позиціях полеглого Героя відбувся танковий прорив.

«Він був щирим, турботливим, чесним, він любив брати відповідальність на себе, тому він став потім командиром взводу. Про нього можна згадувати тільки з гордістю. Я надто його поважаю та люблю, щоб говорити про нього із жалістю», — говорить побратим полеглого захисника «Алді».

Ярослав Яцьков героїчно загинув 2-го квітня 2022-го року. А у травні того ж року ще прижиттєво був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Однак лише зараз стало відомо, що забрати свою нагороду він не встиг.

Ярослав Яцьков не встиг створити власну сім’ю. У вічній скорботі залишилися батьки, брат, рідні, друзі та побратими. Герою назавжди 27 років.