Поліцейські оголосили 17-річному хлопцеві про підозру у вбивстві жительки с. Ярунь

На Житомирщині поліцейські оголосили 17-річному хлопцеві про підозру у вбивстві жительки с. Ярунь Новоград-Волинського району.  22 серпня на дорозі знайшли тіло 39-річної бібліотекарки. Жодних сумнівів щодо насильницької смерті жінки не було. Напередодні ввечері жінка відпочивала з подругами у місцевому кафе.

У ході розслідування обставин вбивства поліцейські встановили  причетність  до нього 17-річного місцевого жителя. Головний поліцейський області повідомив, смерть настала в результаті удушення.

«Проведено ряд експертиз у тому числі ДНК експертизу, проведено ряд слідчо-розшукових дій, виявлено ряд осіб, які могли б бути причетні до вказаного злочину. Відтак, до вбивства жінки причетний 17-річний місцевий мешканець. На сьогоднішній день, йому оголошено про підозру, а також слідчими підготовлено клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою» — повідомив начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

На судове засідання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваний у вбивстві не з’явився, однак на слухання прийшов його адвокат, який повідомив, що його підзахисний перебуває в лікарні. Однак, суд обрав рішення про примусовий привід підозрюваного. 

Підозрюваний у вбивстві юнак, провину не визнає, висновки експертиз адвокат не заперечує, але називає суперечливими

Також керівник поліції області повідомив, що перевіряється інформація про причетність хлопця й до інших незаконних діянь. Якщо ж провину доведуть, юнаку загрожує позбавлення волі на термін від 7-ми до 15 років