У роковини смерті згадали схиномонахиню Рафаїлу, яку досі просять про допомогу

Тисячі прихожан просять допомоги у матушки Рафаїли. Незважаючи на те, що вона померла 15 років тому, біля її могили завжди квіти та запалені свічки. У капличці люди пишуть свої прохання і вкидають у скриньку, яка стоїть на могилі. Звертаються із різними проханнями та й просто, бо у храмі знаходять спокій.

Віряни, які й самі були знайомі із Рафаїлою, згадують неймовірні історії.

«Почали приїздити люди. Одна раба Божа почула. В неї дужечко син заїкався і сказали йти до матушки. Коли отець Іоан її виніс на руках, то вона погладила по голівці і сказала: «Князь Ростислав!». І дитятко у 4 роки перестало заїкатися» — розповіла прихожанка храму Марія.

Схимонахиня інвалід з дитинства. У 9 років перехворіла на кір, лікування погіршило й так слабке здоров’я. Сім’я жила бідно, сама Рафаїла за життя розповідала, як їм допомогали.

Згодом Рафаїла стала монахинею. Почала жити у облаштованій для неї келії. На місці, де зараз стоїть монастир не було нічого. Саме вона ініціювала побудову храму. Коли сильно занедужала, передала справу матушці Михаїлі.

Згадують, монахиню лише теплими словами. Слабка тілом та сильна духом. Віряни згадують, матушка Рафаїла не відмовляла нікому у допомозі. Навіть, коли була на смертному одрі. Люди вдячні за диво та щиру віру і спокій, який знаходять у храмі