На Житомирщині 15-річну дівчину ледь не вбила блискавка

Вівторок 8 червня Анна запам’ятає назавжди. В той день у 15-річну дівчинку влучила блискавка прямо у хаті та мало її не вбила. Каже, коли розпочалася негода, була вдома й раптом почула дзвінок від подружки. Не передчуваючи біди потягнулася за телефоном та щойно відповіла на виклик - відчула електричний розряд.   

«Начала щось балакать. Мама сказала виключи телефон і в той момент все проізошло. Було дуже страшно, телефон відключився. Дуже боляче було, не відчувала руки, ноги» — каже постраждала Анна Корнійчук.

Окрім Анни, вдома були братик, сестричка та батьки. Матір спочатку не зрозуміла, що сталося, але дочка почала скаржитися на вкрай погане самопочуття і вже через кілька хвилин на тілі дитини помітила дивні візерунки. 

У важкому стані дівчинку терміново госпіталізували у реанімацію. Найбільше постраждала ліва рука, в якій і був гаджет, а ще спина та груди.  

«Була біль в грудній клітці, було важко дихати, шум у вухах, дитина мала такий емоційний стрес» — повідомила медичний директор Ємільчинської ЦРЛ Анжеліка Цмокалюк.

Батько дівчинки згадує, щойно почало гриміти гуртом побігли до хати відключати прилади. У цей момент і його вдарило струмом. Однак родина шокована, що все інше у хаті лишилося цілим. 

Медики кажуть, дівчинці неабияк пощастило, адже наслідки могли бути неминучими. 

Зараз життю Анни вже  нічого не загрожує, а лікарі жартома кажуть, що дівчинка стане провидицею