Звіт очільника Високівської ОТГ Миколи Бардука від «Слуги Народу»

Високівську ОТГ створили одну із перших в області ще у 2015-му. Очолює громаду Микола Миколайович Бардук. На нові місцеві вибори чоловік пішов від партії «Слуга Народу».

«Цілі співпадають. І на сьогоднішній день, розпочато етап розбудови інфраструктури за допомогою «Великого Будівництва», де ми щорічно намагаємося брати участь і отримувати позитивні результати», — каже голова Високівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Микола Барчук.

Зокрема, у Високівській громаді відкрили першу на Житомирщині амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка зараз успішно функціонує.

«В кожному нашому населеному пункті ми зберегли фельдшерські пункти. Тобто, сімейні медсестри працюють ще у 4-х населених пунктах громади, а роботу координує сімейний лікар», — говорить голова Високівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Микола Бардук.

У громаді є 2 навчальні заклади. Високівський ліцей відремонтували завдяки програмі Президента «Велике Будівництво» у 2020-му. Зараз заклади активно наповнюють необхідною технікою. Зокрема, взяли участь у державній програмі «Ноутбук кожному вчителю».

«За співфінансування забезпечили придбання 32-х ноутбуків для вчителів наших 2-х навчальних закладів. Загалом, у минулому році закупили технічного обладнання на суму більше півмільйона гривень: це і сучасні смарт-дошки, це і телевізори, це і лазерні проектори», — зазначає голова Високівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Микола Бардук.

Вже у цьому році територію школи планують оновити, а ще побудувати дитячий садочок, який увійшов до програми «Велике Будівництво».

«За проектом будівництва буде збудований не тільки корпус дитячого садочка, а й облаштують всю територію навкруги. Тобто, зміниться дизайн подвір’я, буде облаштована нова тротуарна плитка», — каже голова Високівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Микола Бардук.

Дороги, то артерії життя – так говорить Микола Бардук. Очільник громади каже – їхній пріоритет будівництво автошляхів.

«Зараз ми з вами знаходимось на об’єкті «Великого Будівництва» — це дорога Забріддя – Городище, протяжністю 1 кілометр 600 метрів, яка була введена в експлуатацію минулого року влітку», — сказав голова Високівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Микола Бардук.

Вже у майбутньому планують відремонтувати ще одну дорогу місцевого значення.

«Введення даної дороги в експлуатацію дозволить безпечно довозити дітей шкільного віку із села нашої громади Осники до Високівського ліцею», — каже голова Високівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Микола Бардук.

Вже у цьому році в ОТГ запрацює поліцейський офіцер громади. Для нього вже створили робочий простір і підписали меморандум про співпрацю з Нацполіцією. А ще на території громади є своя унікальність. У одному місце «б’є» 29 джерел. Цією водою користуються і місцеві, і гості. У цьому році його планують облагородити.

«Завдяки депутатам обласної ради, які підтримали виділення коштів з обласного екологічного фонду, ми плануємо благоустроїти дане джерело», — підсумував голова Високівської ОТГ, партія «Слуга Народу» Микола Бардук.