Чим зараз займаються актори команди «30+», як гумор допомагає під час війни і як зараз можна допомогти військовим

1 квітня раніше для нас був днем гумору й веселощів, жартів і приколів. Зараз же лише відлік, який по рахунку день війни. Утім і розрядитися треба уміти у будь-якій ситуації. Так, відома усій Україні наша «30+» команда завдяки гумору налагодила потужну гуманітарну допомогу для тих, хто її потребує та започаткувала проект завдяки якому наші військові зможуть отримати квадрокоптер, аби рашистів було видно, де б ті не поховалися.

«Невеличкий екскурс, що у нас тут є. Дивіться: от найважливіше, це те, що немає в російських жінок. Що в них там ще, з бумагою проблеми, да? У нас теж. Але є цукор, макарони, це все є. Поки вони там б’ються за цукор, а ми роздаєм» — розповідає актор команди «30+» Ігор Хлань.

А якщо без гумору, то відома житомирська команда «30+» теж не лишилася осторонь й допомагає чим може місцевим, переселенцям й ЗСУ. Хлопці зізнаються, коли в тероборону їх не прийняли з певних причин. 

«В теробороні тоді як був набор, це був капец. Ну туди взагалі було не пробитися. Це не те, що ми десь там тікали, бігли. Тобто, сказали, хлопці, в армії не служили — допобачення. Є люди» — каже актор команди «30+» Вадим Новіцький.

«Ну конкретно по Вадіку було питання як його годувати в теробороні» — жартує актор команди «30+» Дмитро Сліпаченко.

То стали, так би мовити, годувати інших. 

А ще місяць тому у приміщенні була пекарня-кав’ярня, яку планував відкрити Дмитро Сліпаченко, тепер — це гуманітарний склад. Тут і смаколики для дітей, запаси їжі, засоби особистої гігієни, медикаменти й навіть окреме приміщення для одягу. 

«Ну ось бачите, це ряд для дітей. Є іграшки дитячі, книжки на польській мові, пазли. Тут ми працюємо так: приходить жінка, яка там просить щось для дитини. Ми її тут залишаємо і кажемо ось, беріть, що хочете, бо ми, чоловіки, в цьому не розбираємось» — розповідає волонтер Роман Черницький.

Хлопці зізнаються, налагодити ось цей потужний волонтерський ланцюжок, неабияк допомогла популярність та зв’язки. Гуманітарку у Житомир надсилають вже не лише із Західної України, а й з-за кордону. 

«Вони нам відправляють те, що знаходять там, а ми розповсюджуємо. Ваня Кухарчук, також член нашої команди в Мальтійському ордені також розповсюджує гуманітарну допомогу на заході» — повідомив актор команди «30+» Дмитро Сліпаченко.

А вже тут на місці актори курують допомогу далі. Тут власне вони і проводять увесь свій час, зранку і до ночі. Кажуть іноді до них надходять офіційні запити з лікарень чи селищних рад. Буквально учора вантаж відправили до Бердичева. А іноді переселенці знаходять їх самі.

«Знайшли ваш телефон, нам порадили, що ви можете допомагати і розказують там свою історію. Ти їм віриш, бо просити паспорт прописку це нереально. Деякі волонтери, з якими ми працюємо, вони просять звіт про те, кому ми щось даємо. Але була ситуація, коли ти просто запитав звідки ви приїхали, а він каже я з Макарова і просто зі сльозами на очах розказував свою історію як він виїжджав. Ну ти не можеш його фоткати» — каже актор команди «30+» Дмитро Сліпаченко.

Та основне на що направлені сили — допомога ЗСУ. З початку війни разом із небайдужими хлопцям вдалося зібрати кошти на три тепловірзори для наших бійців. На сьогодні планка ще вища і дорожча. А тому, щоб прискорити процес збору грошей й водночас підтримати бойовий дух військових та звичайних українців команда «30+» зняла гумористичний проект під назвою «ППО» у перекладі: «Позитивно-підвальна оборона». 

«Дякуючи цьому проекту, ми хочемо також анонсувати збір коштів і купити нашим хлопцям таке літаюче, паряще над ворогом і вичисляючи їх координати, щоб наші бум, лупашили їх» — каже актор команди «30+» Дмитро Сліпаченко.

Навіть під час війни без гумору нікуди. Тож поки Арестович і Кім заспокоюють людей своїми відеозверненнями, «30+» готує нові жарти для майбутнього концерту на День Перемоги. 

А ми упевнені, перемога вже близько, а тому наступна обіцянка від акторів для вас.

«Збройні Сили України. Всі, хто причетний сьогодні до бойових дій відразу після Перемоги, ми разом збираємось колективом і даємо для вас безкоштовний, самий смішний концерт» — обіцяє актор команди «30+» Дмитро Сліпаченко.

А щоб пришвидшити нашу перемогу ми усі можемо долучитися до збору коштів і купити «бойового гуся» для військових. Усі реквізити Ви можете додатково побачити нижче, у наших соціальних мережах та на сторінках акторів команди «30+». 

 

Долучайтесь! Допомагаючи нашим військовим, ми наближаємо перемогу України !!
Mono: 5375411409968356
Приват: 5363542320329205
( Призначення платежу - благодійна допомога )
+380979870615
PayPal : slipachenkodima@gmail.com
Валютний рахунок Swift, Western Union
USD card : 516875201336584
IBAN - UA263052990262046400930427901
SLIPACHENKO DMYTRO
ACCOUNT
Рахунок отримувача - 5168752013365849
BANK OF BENEFICIARY
Банк отримувача - JSC CB PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT CODE/BIC: PBANUA2X
CORRESPONDENT ACCOUNT
Рахунок банку отримувача в банку-кореспонденті - 001100008