В Оліївській громаді поліцейські організували до Дня захисту дітей турнір серед юнаків, грали в футбол, теніс та рибалили (ФОТО)

459
В Оліївській громаді поліцейські організували до Дня захисту дітей турнір серед юнаків, грали в футбол, теніс та рибалили (ФОТО)

Вже традиційно 1 червня у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Сьогодні — це свято набуло особливого значення, адже лише за офіційними цифрами росія починаючи з 24 лютого 2022 року вбила 484 дитини, поранення отримали 992 дитини, а зниклими безвісти вважаються 393 особи. Аби хоч трішечки відволікти дітвору від сьогоднішніх реалій, поліцейські організували турнір серед юнаків територіальних громад Житомирського району «Сильні духом». Сама гра відбувалася на території Оліївської громади.

«Ще одна ціль проведення турніру – популяризація здорового способу життя та залучення молоді до спорту. Наша молодь та її свідомість змінилися, коли прийшла війна. Вони стали більш свідомими та цілеспрямованими. Хочеться допомагати їм ставати ще кращими, ще сильнішими духом!», — розповів начальник ВП№1 Житомирського РУП Станіслав Морозов.

Серед призів – медалі за друге та третє місце. Головна нагорода – золотий кубок та новенька футбольна форма.

Окрім футболу дітям провели майстер-клас з великого тенісу та риболовлі.

«Моє завдання, як поліцейського офіцера громади, полягає у забезпеченні порядку та комфортного життя для людей. Діти – не виключення. Сьогодні дав їм кілька порад для успішної риболовлі, ці настанови колись мені давав мій тато», — розповів поліцейський офіцер Оліївської громади Вадим Циганник.

Також всі діти отримали заохочувальні подарунки – білети до кінотеатру, новенькі м’ячі та світловідбиваючі браслети.

«Сама ідея створення такого турніру була вже давно, проте не було можливості втілити її в життя, — розповідає старший інспектор Ювенальної превенції Житомирського РУП Олександр Пулін. —Тоді ж вирішили втілювати її спільно, — усім відділком. Спочатку ініціативу підтримав начальник, пізніше долучилися і колеги».

«Хочеться подякувати всім, хто долучився до організації турніру: представникам громад, благодійникам, дітям, які брали участь. Сподіваюсь на продовження моєї ініціативи в майбутньому», — говорить Олександр.

Самі ж діти після змагань залишилися задоволеними.