Краса та витонченість Житомирщини: спеціальний репортаж про обласну Федерацію художньої гімнастики (ВІДЕО)

187

Грація, жіночність та витонченість. Це саме про цей вид спорту. В Дитячій Федерації художньої гімнастики дівчатка займаються з 3-х рочків. Когось привели батьки, хтось сам так вирішив, але безумовно кожна нині закохана у свій вибір.

В умовах повномасштабного вторгнення тренування відновили в травні минулого року. Зізнаються, спочатку пристосуватися до нових умов було складно, та бажання займатися улюбленим видом спорту брало гору.

Саме в серпні, зізнається тренерка, попри війну був дуже активний набір дітей, мабуть, найбільший за всю історію. 9 місяців тому на заняття прийшла і 10-річна Злата. Говорить, спочатку пробувала інші види спорту, та в гімнастику закохалася одразу і залишилися тут вже назавжди. А головним мотиватором для дівчинки є старша колега.

Близько року займається і 8-річна Емілія. В гімнастику її привела мама, але зараз дівчинка ні про що не шкодує та ходить на заняття із задоволенням.

За останній рік у дівчат було чимало змагань. Близько двох місяців вони майже кожні вихідні беруть участь у різних турнірах та конкурсах. Тож кожне тренування можна вважати посиленим.

Зараз дівчатка готуються до Чемпіонату України, який відбудеться 26-го червня. Говорять, доки в школі почались канікули, часу на гімнастику стали витрачати ще більше. Та кожна з них знає заради чого ходить на тренування.

Кожна з них має свою мотивацію та мотиватора. Для більшості – це батьки та тренер. Зізнаються, саме від тренера підтримка найважливіша, особливо на змаганнях, та відчувають її завжди.

Помічають дівчата і увагу серед своїх однолітків. Зізнаються, часто друзі запитають де можна займатися, а також інколи навіть просто люди на вулиці. Тож радять не зволікати і обирати художню гімнастику.

Зараз набір дітей закритий, але вже з серпня можна буде знову записатися та почати займатися.

Попереду на дівчат чекає історичний момент – участь у Чемпіонаті України, вперше за роки її незалежності. Мають амбітні плани та великі мрії у спортивній кар’єрі. Зізнаються, це велика та тяжка праця, але вона того варта, якщо в серці живе любов до гімнастики.