Уродженця Житомирщини, росгвардійця країни-окупанта, судитимуть за державну зраду

Уродженця Житомирщини, росгвардійця країни-окупанта, судитимуть за державну зраду

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради, який перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту (ч. 1 ст. 111 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомлялося раніше, злочин проти основ національної безпеки України скоїв уродженець міста Коростеня. До початку окупації рф АР Крим він працював в органах міліції, а в 2014 році зрадив присязі та перейшов на службу до так званого «мвс республіки крим».

Особливу протиправну активність обвинувачений проявив з 2019 року, вступивши до росгвардії. З того часу й дотепер продовжує перебувати на федеральній службі військ країни-агресора, дослужився до псевдозвання «офіцер». Керує спецпідрозділом, який патрулює морський кордон тимчасово окупованої АР Крим.

Обвинувачений виконує злочинні накази окупантів, вчиняє збройне протистояння українським військовослужбовцям.

Спеціальне досудове розслідування проводив другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому. Оперативний супровід – Управління СБ України в області.

За скоєний злочин передбачене покарання – позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.