У Житомирській ОВА відбулося позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС у зв’язку з нічною атакою російських окупантів

У Житомирській ОВА відбулося позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС у зв’язку з нічною атакою російських окупантів

За дорученням начальника Житомирської ОВА його заступник з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько виїхав на місце сьогоднішньої атаки території області російськими дронами-камікадзе та опісля провів позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС щодо ліквідації наслідків обстрілів. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Участь у засіданні комісії також взяли заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівник апарату облвійськадміністрації Олег Шарварко, представники профільних структурних підрозділів ОВА, силових відомств та служб області. 

«Учасники розглянули низку питань, зокрема надання допомоги місцевому населенню, яке постраждало в результаті ранкової атаки рашистськими дронами-камікадзе по одному з інфраструктурних об’єктів області. 

Як зазначили доповідачі, на місці події працюють рятувальники ДСНС, місцевому населенню надається всебічна допомога: ті, хто потребує надання тимчасового прихистку, розміщуються у спеціально підготовлених місцях тимчасового перебування громадян», – йдеться у повідомленні. 

На територіях, що постраждали під час атаки «шахедів» на Житомирщину вже розпочалися першочергові ремонтні роботи. Досягнуто домовленостей про виділення зі складів матеріально-технічного резерву громад будівельних матеріалів, а також надання матеріальної допомоги постраждалим. До відновлювальних робіт активно підключаються волонтери та благодійники. 

У громаді, що постраждала від рук окупантів, створена відповідна комісія, яка проводить необхідні обстеження та готує документи для подання громадянами заявок на відшкодування збитків за державною програмою «єВідновлення». 

На місці події працюють фахівці правоохоронних органів, які відкрили кримінальне провадження та оцінюють завдані збитки.