Житомирські спортсмени привезли із Чемпіонату світу з веслування на човнах «Дракон» 6 медалей (ВІДЕО)

166

Ці кадри облетіли увесь світ. Українська команда на Чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон» в Таїланді пливла практично під водою. На повороті хвилею суперника веслувальників затопило. Та спортсмени не здалися і останні кілька сотень метрів до фінішу пливли по плечі у воді. Серед них були два житомирянина. Зокрема, 20-річний Максим.

За допомогою невеликого черпачку члени екіпажу намагались спочатку відкачати воду з човна. Та в якийсь момент стихія перемогла.

Стихія змогла перемогти човен, та не перемогла дух українців. Команда по плечі у воді змогла добратись до фінішу та навіть посісти 6 місце. Підтримка людей, говорить Максим, надихала.

Окрім Максима Житомир на Чемпіонаті представляли і інші спортсмени. Зокрема, уся збірна дитячої команди U18 була повністю із житомирян. У такому складі вдалось вибороти 6 нагород.

У команді були як хлопці, так і дівчата. Кажуть, готувалися до цього Чемпіонату довго і воно видалось доволі складними, адже багато сил забрала далека дорога, було багато сильних суперників, а також доводилось брати участь одразу у декількох дистанціях. Та надихала підтримка людей.

Спортсмени розповідають, «Слава Україні» лунало з усіх сторін. І місцеві, і суперники з різних країн світу висловлювали свою підтримку нашій країні та бажали перемоги. А наші, в свою чергу, відчували неймовірну гордість та відповідальність.

Це вперше в історії дитяча команда з веслування на човнах «Дракон» виступала на Чемпіонаті світу. І привезені результати, каже тренер, вже показник, хоча й налаштовувалися на 1-ше місце.

Привітав з результатами спортсменів і міський голова. Говорить, це неабиякий здобуток та привід для гордості.

Тепер спортсмени, трішки відпочивши, збираються далі підкорювати вершини.