У Житомирі за участі відомої блогерки відзначили День ментального здоров’я (ВІДЕО)

Ти як? Питання, яке після 24-го лютого українці чують найчастіше. Відповідь на нього – це про ментальне здоров’я кожного з нас, про яке активно почали говорити лише після початку повномасштабного вторгнення завдяки програмі Олени Зеленської, амбасадором якої стала блогерка-мільйонниця Дар’я Квіткова.

Сьогодні у Житомирі вперше відзначили День ментального здоров’я. Для цього запросили спікерів та експертів у різних сферах, аби проговорити як можна покращувати психологічний стан українців у будь-якій діяльності. Особливо це важливо в умовах воєнного часу.

Для більш детальної картини психологічного стану, зокрема, жителів Житомирщини, було проведено певне дослідження. Через електронні анкети люди відповідали на питання, за результатами яких потім було проведено оцінку і виявлено потреби. Опитано було більше 6 тисяч осіб.

Найбільш стійкими до переживання подій в Україні виявилися чоловіки, жінкам же це дається складніше. На Житомирщині, кажуть в обласній військовій адміністрації, вживають заходів, які мають на меті покращення психологічного стану людей, зокрема, створили Координаційний Центр підтримки населення при адміністрації.

І такі заходи вживаються у кожній сфері життя. Понад півтора року українці живуть в умовах щоденного стресу: багато болю, багато втрат. Всесвітній день ментального здоров’я – ще один привід нагадати, як важливо чесно відповісти собі на питання «Ти як?», поставити його друзям, близьким, простягнути руку допомоги. Однак таким має бути кожен день.

Війна та її наслідки дуже важкий тягар, який під силу не кожному. Ніхто в цих умовах не має лишатися наодинці. Не можна дати зламати себе, а отже, не можна мовчати, коли бракує сил.