У Житомирі повідомили про підозру ділкам, які організували міжрегіональну схему збуту фальсифікованого алкоголю

У Житомирі повідомили про підозру ділкам, які організували міжрегіональну схему збуту фальсифікованого алкоголю

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури групі осіб повідомлено про підозру у незаконному збуті фальсифікованого алкоголю (ч. 2 ст. 28 ч.1 ст. 204 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирська обласна прокуратура.

Крім цього, організатору протиправної діяльності інкримінують легалізацію майна, здобутого злочинним шляхом (ч.1 ст. 209 КК України).

«За даними слідства, незаконним збутом фальсифікованого алкоголю займалися восьмеро ділків з Житомирської, Київської та Харківської областей.

Для цього житомирянин організував злочинну схему, яка приносила мільйонні прибутки. Зокрема, у Харкові базувався оптовий склад, з якого продукцію розвозили у різні області для роздрібної торгівлі.

Кримінальним «менеджментом» займалися протягом 2022-2023 років», – йдеться у повідомленні.

Про масштаби виробництва свідчать результати обшуків, проведених у складських приміщеннях, торговельних точках, автомобілях та за місцем проживання фігурантів. Зокрема, правоохоронці вилучили більше 15 тонн фальсифікованого алкоголю (орієнтовною вартістю майже 1,5 млн грн), близько 800 тис. грн готівки, декілька транспортних засобів – вантажних та легкових автомобілів.

Наразі організатору злочинної схеми обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області спільно з Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.