Артисти літературного марафону «Відсіч» благодійний перформанс провели у Житомирі (ВІДЕО)

Артисти літературного марафону «Відсіч» виступили у Житомирі з перформансом під назвою «Янгол носить форму ЗСУ».

Більшість артистів, які виступали на сцені, це учні Баранівської мистецької школи. Вони презентували вірші, які відібрали у рамках літературного конкурсу «Відсіч.Діти»: про війну, боротьбу, біль та гнів нашого народу, а також про мрії українців. Діти розповідають, говорити про таке, особливо на сцені – важко, та вони розуміють наскільки це важливо, тож у свій виступ вкладають душу.

Одна з учасниць – 13-річна Злата. Каже, кожного разу на сцені пропускає усі емоції через себе, але не припиняє читати вірші.

Тарас сьогодні на сцені презентував 3 вірші: про почуття дітей з початком повномасштабного вторгнення, про мрії та надії, а також про солдата Івана, який покинув свою родину, щоб стати на захист України. Останній, каже Тарас, зачіпає його найбільше, адже багато знайомих та рідних хлопчика зараз на передовій.

У рамках перформансу проводили збір на дрони для одного з військових підрозділів. Усі охочі могли задонатити будь-яку суму, вкинувши кошти у скриньку при вході до зали.

Впродовж концерту у Житомирі вдалося зібрати 13,5 тисяч гривень. Це вже 9-ий перформанс від учнів Баранівської мистецької школи, виступали вони різних громадах нашої області. Артисти кажуть, продовжуватимуть читати вірші з таким важливим меседжем і паралельно робити корисну справу – збирати кошти для ЗСУ.