У Житомирі відбувся обласний Чемпіонат з баскетболу (ВІДЕО)

90

На вихідних у Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат області з баскетболу. Участь взяли 6 команд, 3 з них із Житомира: політехніка, «Полісся» та команда Дитячо-юнацької спортивної школи ЖМР. Також на змаганнях були представники з Коростеня, Ружина та Попільні.

На відео капітан ружинської команди закидує м’яч у сітку. На паркеті Житомирської політехніки вони вперше.

«Дуже приємно позмагатися з новими командами. Ми отримали запрошення від обласної федерації баскетболу. Вважаю, що саме такі змагання потрібно проводити серед молоді для того, щоб популяризувати баскетбол. Хочем передусім подякувати нашим збройним силам за можливість розвивати підростаюче покоління, пропагувати здоровий спосіб життя», — каже граючий тренер БК «Ружин» Руслан Костюмінський.

Турнір проводиться двічі на рік ­– узимку та восени. У планах організаторів розширити масштаби проведення Чемпіонату, щоб популяризувати баскетбол у Житомирській області.

«Ми приїздимо для того, щоб відпочити, отримати купу позитиву. Все для того, щоб на старості років з гордістю казати: «Всюди були, всюди їздили і отримували задоволення», — говорить гравець команди БК «Ружин» Володимир Надводнюк.

Гравці діляться, з початку повномасштабного вторгнення забезпечують потреби команди самі, починаючи від закупівлі інвентарю до транспорту. Гасло та емблему гравці обирали для підтримки духу.

Першість на Чемпіонаті виборов БК «Полісся», який у фіналі здобув впевнену перемогу над командою Політехніки з рахунком 60:84. Бронзовим призером став БК «Коростень». Незважаючи на результат, учасники гри переконані, найголовніше – отримати задоволення.