Продавала «елітні напої» на базарі: у Житомирі судитимуть одну з учасниць підпільного збуту фальсифікату

Продавала «елітні напої» на базарі: у Житомирі судитимуть одну з учасниць підпільного збуту фальсифікату

Під час досудового розслідування було встановлено, що жінка здійснювала придбання та збут на ринку незаконного виготовлених у підпільному цеху алкогольних напоїв. При цьому вона взагалі не мала спеціального дозволу на право торгівлі такою продукцією. Про це повідомляє ГУ Національної поліції у Житомирській області.

«Зокрема, поліцейські задокументували продаж жінкою фальсифікату, розфасованого у 1,5-літрові поліетиленові пляшки, в торговельному павільйоні. Відповідно результатів експертиз, так звана «горілка» містила етиловий спирт в кількості 37,6% об, а «коньяк» — 38,1% об.

Нагадаємо, у грудні 2023 року поліцейські припинили діяльність підпільного цеху та пункту реалізації спиртовмісної продукції, розташованої у м. Житомирі. Серед учасників такого алкобізнесу була й 66-річна продавчиня місцевого ринку. Днями слідчі завершили досудове розслідування щодо протиправних діянь житомирянки», – йдеться у повідомленні. 

Відтак слідчі кваліфікували дії жінки за ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

Відповідно до чинного законодавства таке право рушення карається штрафом від 5 000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Слідство щодо інших учасників незаконних оборудок триває. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура. Оперативний супровід — управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ.