Жителю Коростеня апеляційний суд призначив 15 років позбавлення волі за державну зраду

116
Жителю Коростеня апеляційний суд призначив 15 років позбавлення волі за державну зраду

За принципової позиції прокурорів Житомирської обласної прокуратури апеляційний суд призначив жителю міста Коростеня суворіше покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Також Вінницький апеляційний суд скасував вирок Коростенського міськрайонного суду щодо призначення особі позбавлення волі строком на 6 років.

«Прокурори у суді довели, що житель міста Коростеня у рік повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну скоїв особливо тяжкий злочин – державну зраду.

Обвинувачений співпрацював з представниками ворожої розвідки. Завдання виконував за інструкцією, дотримуючись конспірації, мав свій позивний. Він повідомляв місця розташування на території району блок-постів, дислокації військової частини, інших об’єктів інфраструктури для можливого бомбування.

Зокрема, у квітні 2022 року по мобільному телефону передав своєму куратору скріншот з місцем розташування важливого спецоб’єкту та відзвітував про те, що об’єкт був обстріляний», – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у завербованого ворогом коростенця вилучено знаряддя вчинення злочину – комп’ютерну техніку, мобільні телефони, інструкцію про спосіб передачі здобутої інформації тощо.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та призначив  більш м’яке покарання, а ніж визначене законом.

Житомирська обласна прокуратура оскаржила вирок суду та домоглася покарання, співмірного з тяжкістю скоєного злочину.

Досудове розслідування проводило УСБУ в області.